آیا مالک می تواند درقسمت مشاعات ساختمان مثل حیاط و راه پله وسایل اضافه بگذارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۶۹ #21316293

سلام
در یک ساختمان چهار واحده که دو واحد مربوط به شخصی است که واحدهای خود را اجاره داده و مالک در آنجا سکونت ندارد و دو واحد دیگر مربوط به اینجانب می باشد. طرف مقابل مقداری وسایل اضافه در قسمت مشاعات مانند حیاط و راه پله نموده بطوری که نصف حیاط اشغال شده لذا با توجه به موارد فوق سوال من این است که آیا مالکی که واحدهای خود را اجاره داده یا حتی اگر اجاره نداده بود مجاز به اشغال مشاعات هست؟
و اگر نیست چگونه باید اقدام قانونی نمود؟
و چه دادخواستی باید داد؟
(درضمن تمام واحده ها به مشاعات دسترسی دارند)

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
هرگونه دخل و تصرف در مشاعات باید توسط تمام مالکین باشد

بسمه تعالی :
۱)بدون رضایت دیگر ساکنین خیر حق تصرف ندارد
۲) از طریق دادسرای عمومی با عنوان تصرف غیر قانونی و مزاحمت

سلام
هرگونه تصرف در مشاعات باید با اجازه تمام مالکان باشد و چنانچه قرار دادن این اموال در مشاعات موجب مزاحمت شما می شود به طرفیت مالک آنها دادخواست رفع مزاحمت بدهید.

با سلام - همانطور که از نام مشاعات مشخص است برای همه مالکین قابل استفاده است وهیچ ماکی نمیتواند صرفا مشاعات را تسخیر کند واگر این اتفاق رخ دهد وسایر مالکین ناراضی باشند ویا حتی اگر یکی از مالکین هم ناراضی باشد باید رفع تصرف شود وبا مراجعه به هیات حل اختلاف دادخواست مبنی بر رفع تصرف مشاعات را ارائه دهید وموضوع را پیگیری کنید واز بقیه هم بعنوان شاهد کمک بگیرید .