آیا مطالبه خسارت ناشی از جرم از جنبه معنوی امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۸۸ #20998027

با سلام واحترام
خواهان در متن یک دادخواست حقوقی اقدام به نسبت دادن اعمال مجرمانه همچون سرقت و اخاذی به خوانده نموده .سپس در جلسه دادرسی اعمال مجرمانه دیگری را تکرار و مجددا با ارائه لایحه در اعتراض به نظریه کارشناس رسمی دادگستری ، اتهام جعل را نیز به خوانده وارد نموده است .و برای ایراد اتهامات هیچ گونه مدرک و سندی نیز ارائه ننموده است .
سوال: چنانچه از خواهان این پرونده به استناد دادخواست اولیه به جرم افترا شکایت کرده باشیم و هنوز حکم صادره نشده باشد . آیا میتوان مجددا به استناد صورت جلسات دادرسی و لایحه ارائه شده توسط خواهان که در پرونده مضبوط است شکایت جدیدی طرح نمود یا خیر ؟
آیا طرح شکایت جدید اثری بر شکایت اولیه دارد؟

با سپاس

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فقط با صدور حکم قطعی و صدور رای برائت میتوانید اقدام به طرح شکایت تهمت و افترا نمایید .
از لطایف کلام اینکه معمولا قریب به اکثریت فقط این مورد شکایت در موارد اتهامات روابط نامشروع و هتک حیثیت منجر به صدور رای میگردد و از این موارد بنظر بنده تبرئه خواهند شد والله واعلم

درود
اگر ایشان نتواند در دادگاه ادعای خویش را ثابت کند می توانید به عنوان جرم افترا برعلیه وی شکایت نمایید

با سلام چنان‌چه سونیت احراز گردد بله امکان شکایت تحت عنوان افترا وجود دارد

باسلام و احترام
بله می توانید با مدارک جدید شکایت جدید در مورد افترا داشته باشید

با سلام ،چنانچه مورادی که ایشان در دادگاه و لایحه مطرح کردند خلاف واقع باشد و سو نیت ایشان اثبات گردد تحت عنوان افترا می توانید از ایشان شکایت نمایید

با سلام
اینکه در دادخواست و در لایحه خود عناوین مجرمانه ای بکار برده شده می تواند مدرکی باشد برای شکایت خوانده
شکایت کیفری شما تاثیری بر خواسته حقوقی خواهان ندارد

با درود چنان‌چه سونیت احراز گردد بله امکان شکایت تحت عنوان افترا وجود دارد