نحوه شکایت جهت دریافت خسارت از سازنده ساختمان به چه صورتی میباشد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۶,۷۹۰ #20827

ممنون از یک وکیل به صورت راهنمایی سوال پرسیدم ولی جواب های وی من رو مردد کرد در این زمینه ، حال میخوام بدونم من 80 میلیون به طرفی که ساختمان در حال ساخت رو از وی خریدم(وی سازنده نیست و خود ملک را در حال ساخت از سازنده خریده) اگه شکایت کنم هزینه دادسری چقدر میشه ؟ میگن میلیونی30 هزار تومنه و ضربدر 80 میلونی که دادم حدود 2900000 میشه؟ زمان دادرسی در بهترین حالت چقدر طول میکشه؟یک ماه دوماه سه ماه؟ درصورت شکایت با استفاده از رای تامین دلیل به تایید کارشناس رسمی دادگستری که عیوب رو مکتوب و نامه شورای حل اختلاف کرده این حکم مورد پذیرش واقع میشه یا خیر یا مجددا باید ملک کارشناسی بشه؟ اگر طرف دادگاه معامله فسخ کنه فروشنده بگه پول را خرج گرده ام چطور پول من رو همراه با ضرر و زیان باید پس بده بعضی ها میگن قسطی باید بده که اگر اینجور بشه واقعا هم ملک رو از دست داده ام هم پولم رو حال دادگاه نمیتونه از محل فروش ملک پولم رو برگردونه در صورت ناتوان بودن فروشنده از پس دادن پول اینجانب؟
ممنون میشم توضیحاتتون رو
یاعلی

مشاوره حقوقی الزام به اخذ پایان کار
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام ؛ برای این امر باید دادخواست تامین دلیل داده شود. دادخواست تامین دلیل باعث حفظ و ارائه دلایل محکمه پسند دادگاه خواهد شد. برای درخواست تامین می بایست به شورای حل اختلاف محل وقوع ملک مراجعه و. سپس شورا به منظور بررسی موضوع، درخواست مربوطه را به یکی از کارشناسان رسمی دادگستری در رشته مربوطه ارجاع می‌دهد. پس از آن، شورا صورتجلسه را بر مبنای تشخیص کارشناس پس از حضور در ساختمان و بررسی مشکل مطرح شده و تعیین میزان خسارت توسط وی، تنظیم می کند.
در نهایت می توان اقامه دعوا کرده و مطالبه خسارت و جبران آن را علیه پیمانکار مطرح نمود. در دادگاه نیز قاضی با توجه به موارد مندرج در قرارداد و نظر کارشناس حکم نهایی را اعلام خواهد کرد.
گفتنی است ؛ برای درخواست تامین دلیل با ارجاع کارشناس رسمی دادگستری به منظور شکایت از سازنده ساختمان، هزینه‌ای باید پرداخت نمود تا پس از تسلیم فیش واریزی به شورای حل اختلاف، کارشناس مربوطه تعیین گردد.

بر مبنای ۳ درصد از شما هزینه دادرسی اخذ خواهد شد در صورت اختلاف مجددا کارشناسی می شود ودر خصوص محکومیت وی به پرداخت دین , ایشان ملتزم است که دین شما را پرداخت نماید لذا در صورت امکان دستور موقت منع نقل و انتقال و یا مال دیگری از وی شناسایی کنید تا در اخذ طلب پس از رای دادگاه به نفع سما به مشکل نخورید.

هزینه دادرسی سه درصد ارزش خواسته خواهد شد لذا در صورتیکه استطاعت مالی برای پرداخت ندارید میتوانید دادخواست اعسار بدهید. ضمنا مجددا نیاز به کارشناسی و تامین دلیل هم خواهد بود. در نهایت ایشان یا باید پول را نقدا بدهند و یا دادخواست اعسار بدهند.موید باشید