عقد بیع باطل است؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۴۹۸ #20274407

با توجه به قاعده فقهی «للاجل قسط من‌ الثمن» اجل و مدت پرداخت در حقیقت بخشی از ثمن می‌باشد و در نتیجه شرط مجهول مذکور در معامله موجب جهل به یکی از عوضین (‌ثمن معامله) می‌شود. با توجه به این‌که حضرت امام خمینی (ره) در ذیل مسئله ۱ بحث نقد و نسیه در کتاب تحریرالوسیله فرموده‌اند: «فلو اشترط التاجیل و لم یعین او عین مجهولا بطل البیع (‌اگر مدت برای ثمن شرط شود و تعیین مدت نشود یا به‌ طور مجهول تعیین شود بیع باطل است) و آقایان دکتر سید حسن امامی و دکتر ناصر کاتوزیان نیز در شرح ماده ۲۳۳ قانون مدنی چنین شرط و معامله¬ای راباطل می‌دانند. با توجه به آنکه شرط مورد نظر یکی از مصادیق شروط باطل و مبطل بند ۲ ماده ۲۳۳ قانون مدنی دانست، در نتیجه شرط و عقد هر دو باطل هستند.
نحوه پرداخت ثمن در قرارداد این گونه ذکر شده
N تومان زمان تحویل ملک
Nتومان در زمانی که سازمان نوسازی سند به نام فروشنده زد
Nتومان درزمان محضر که به صورت وام مسکن پرداخت شود و برای هیچ کدام تاریخ مشخصی نزاشته وچکی هم ندادن باتوجه به این نحوه نوشتن قرارداد و ماده بالا ایا قرارداد باطل است

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مستلزم بررسی مدارک و مستندات است ...

قرارداد باید مورد بررسی قرار گیرد.

اظهارنظر نیاز به بررسی مدارک و مستندات دارد.

سلام، حتما می بایست در راستای کشف اراده متعاقدین، مفاد قرارداد بررسی گردد. نمی توان بالصراحه مجهول بودن مدت در تادیه ثمن را از عباراتی که در قرارداد قید شده مستفاد نمود. اصل صحت و لزوم مانعی جهت بطلان شرط و عقد است.

قرارداد شما بایستی مورد بررسی قرار گیرد

درود نیاز است مدارک شما بررسی شود

جهت اظهارنظر نیاز است مدارک شما بررسی شود