چرا زوج اموال خود که منتقل کرده؛ منع تعقیب شده؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۸۱ #20237066

سلام چرا علیرغم اینکه برگه لازم الاجرا اداره ثبت در مورد مهریه به زوج ابلاغ واقعی شده بود و زوج اموال خود را منتقل کرده بود منع تعقیب شد؟

مشاوره حقوقی مهریه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مطابق رای وحدت‌ رویه شماره ۷۷۴ـ۱۳۹۸/۱/۲۰ هیات‌ عمومی دیوان ‌عالی ‌کشور
  نظر به اینکه قانونگذار در ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب ۱۳۹۴/۴/۲۳، در مقام تعیین مجازات برای انتقال دهندگان مال با انگیزه فرار از دین، به تعیین جزای نقدی معادل نصف محکوم‌به و استیفای محکوم‌به از محل آن تصریح کرده است و نیز سایر قراین موجود در قانون مزبور کلا بر لزوم سبق محکومیت قطعی مدیون و سپس، انتقال مال از ناحیه وی با انگیزه فرار از دین دلالت دارند که در این صورت موضوع دارای جنبه کیفری است لذا با عنایت به مراتب مذکور در فوق و اصل قانونی بودن جرائم و مجازات‌ها، به‌نظر اکثریت اعضای هیات عمومی دیوانعالی کشور رای شعبه سی و هشتم دیوان عالی کشور که مستدعی اعاده دادرسی را قبل از محکومیت قطعی به پرداخت دین، غیرقابل تعقیب جزائی دانسته است در حدی که با این نظر انطباق دارد صحیح و منطبق با قوانین موضوعه تشخیص می‌گردد. این رای در اجرای ذیل ماده ۴۷۱ قانون آیین دادرسی کیفری، در موارد مشابه برای کلیه مراجع قضایی و غیر قضایی لازم‌الاتباع است.

با سلام
در صورت حکم صادره به قطعیت برسد،بعد از قطعیت انتقال اموال موجب فرار از دین محسوب میگردد

انتقال اموال قبل از حکم قطعی فرار از دین محسوب نمی شود

با سلام
پس از صدور اجراییه میبایست برای توقیف اموال اقدام نمایید در صورتی که زوج اموال را منتقل کند جرمی واقع نشده
چرا که مطابق رای وحدت رویه چنانچه تا قبل از قطعیت دادنامه اموال محکوم علیه منتقل شود جرم معامله به قصد فرار از دین محقق نشده است

سلام
حسب رای وحدت رویه جدید در سال ۹۴ باید رای قطعی محکومیت مهریه صادر شود، زیرا منطق آن رای چنین است که ممکن است مهریه بر عهده زوج نباشد و دین مستقر نباشد، به عبارت ساده است، می گویند ممکن است زوج بدهکار مهریه نباشد و باید ابتدا بدهکاری ثابت شود، که از نظر قضائی وقتی بدهکاری مسلم می شود که رای قطعی از طرف دادگاه صادر شود، بنابراین، صرف اظهار نامه یا دادخواست یا رای ثبت یا رای بدوی مدرک مثبته بدهکاری هیچ شخصی نیست.
از این لینک رای وحدت رویه مورد نظر را بخوانید:
http://www.rrk.ir/Laws/ShowLaw.aspx?Code=۱۷۹۱۹