مستثنیات دین شامل مسکن مهر میباشد یا خیر؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲,۲۹۷ #19658275

بنده با همسرم به دلیل رابطه پنهانی مشکل خوردیم و در آستانه جدایی هستیم و من بخاطر حفظ آبروی خودم با توجه به شرایط کاری نمیتونم این موضوع رو بیان کنم بنده فقط یه واحد مسکن مهر بنام خودم هست آیا از لحاظ قانونی میشه این واحد رو به عنوان مهریه از من بگیره از طریق قانون تنها دارایی من که سندش بنام خودم هست

مشاوره حقوقی مهریه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام و احترام.
ماده قانونی مربوطه را برای شما می فرستم تا در جریان جزییات مستثنیات دین قرار بگیرید.
مطابق ماده ۲۴ قانون جدید نحوه محکومیتها مالی مستثنیات دین فقط شامل موارد زیر است:

- منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد.
- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.
- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.
- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها
- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.
- تلفن مورد نیاز مدیون
- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد.

با آرزوی موفقیت و پیروزی برای شما.

سلام
خیر واحد مزبور طبق قانون جزو مستثنیات دین می باشد و قابل توقیف نیست

سلام
در صورتی که خودتان در مسکن مذکور ساکن بوده باشید امکان توقیف آن وجود ندارد

مسنتثنیلت دین و غیر قابل توقیف می باشد .

با سلام داشتن تنها یک مسکن در حد متعارف جزو مستثنیات دین است و قابلیت توقیف ندارد

سلام، منزل از مستثنیات دین هست و همسرتان نمی‌تواند این منزلی که در آن زندگی می‌کنید توقیف نماید

با سلام
داشتن یک ملک مسکونی در حد متعارف که شخص در آن ساکن باشد جزء مستثنیات دین بوده و قابل توقیف نیست بنابراین چنانچه در ملک ساکن باشید همسرتان نمی تواند توقیف کند.