آیا تغییر سن در شناسنامه امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۶,۵۵۵ #19620

با سلام و خسته نباشید
تقاضای تغییر سن در شناسنامه رو دارم
سال۸۹ در دادگاه شهرستان رضوانشهر واقع در استان گیلان برای کم کردن سن اقدام کردم
که بعد از تنظیم دادخواست و ارائه به دادگاه ,
دادگاه پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاءداد , شورای حل اختلاف هم نامه ای به ثبت احوال ارسال کرد که ثبت احوال پاسخ داد شورای حل اختلاف مرجع مناسبی برای رسیدگی به این شکایت نیست و باید پرونده به دادگاه بازگردانده شود تا در دادگاه رسیدگی شود.
بعد از بردن پرونده به دادگاه چون ۱۷ سال داشتم و سن قانونی ۱۸ سال نداشتم
دادگاه پرونده را رسیدگی نمیکرد
بعد از گذشت ۱ الی ۲ ماه که به سن قانونی رسیدم ، رسیدگی پرونده به روال طبیعی خودش طی شد
تا اینکه روزه دادگاه مشخص شدو من قادر نبودم به تنهایی به دادگاه رفته و از خود دفاع کنم
حدود ۲۰ نفر هم استشهادیه را امضاء کردند که امضاء شورای شهر را نیز گرفتم
و دلیل من این بود که برادری داشتم که سال ۷۲ به دنیا امده و سال ۷۴ از دنیا رفته است
و من هم همان سال به دنیا امده و شناسنامه ی برای من دریافت ننموده اند
و شناسنامه ی برادرم را مورد استفاده من قرار دادند
بعد از تشکیل دادگاه و نرفتن من جوابی که دادگاه داده بود
به دلیل عدم حضور شاکی و نبود شاهد و دلیلی برای عدم حضور در دادگاه
دادگاه حکم صادر کرد و مدت ۲۰ روز رو برای تجدید نظر تعیین کرد که باید به دادگاه می رفتم و درخواست تجدید نظر می دادم که متاسفانه اقدام نکردم
سؤالی که از شما دارم
دادگاه قرار صادر نکرده , و حکم داده و ۲۰ روز را برای تجدید نظر گذاشته ایا میشه دوباره برای کم کردن سن اقدام کرد؟
در حال حاضر ۲۲ سال سن دارم ایا میشه سنم رو ۵ سال یا بیشتر یا کمتر کم کنم ؟
بعد از کم کردن سن در توضیحات شناسنامه ایا دلیلش ثبت میشه؟
ممنون میشم به سؤالم پاسخ بدید

مشاوره حقوقی تغییر سن در شناسنامه
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام ، از انجایی که تغییر تاریخ تولد آثار حقوقی خاصی دارد لذا صرفا با ارائه ادله ی لازم و با تایید در کمیسیون های پزشکی امکان پذیر می باشد‌.

بلی بستگی به مدارکتون داره

سلام بله امکان‌پذیر است

برابر ماده واحده " قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آنها " مصوب سال ۱۳۶۷، از تاریخ تصویب قانون مذکور تغییر تاریخ تولد اشخاص ممنوع می باشد . بنابراین اصل بر این است که امکان تغییر سن شناسنامه افراد وجود ندارد . اما برخی از افراد در صورتی که بتوانند با ارائه دلایل کافی تفاوت سن شناسنامه با سن واقعی شان را ثابت کنند ، کم کردن سن شناسنامه یا زیاد کردن آن ممکن است . هر فرد تنها یک بار در طول عمر خود می تواند اقدام به تغییر سن شناسنامه اش کند .
الف ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی بیش از ۵ سال باشد : بررسی موضوع در کمیسیون تشخیص سن
ب ) تغییر سن شناسنامه در صورتی که تفاوت سن شناسنامه و سن واقعی کمتر از ۵ سال باشد:رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه حقوقی محل سکونت متقاضی است
همچنین دلایلی مثل استشهاد نامه ، برگه ولادت، ارجاع به پزشکی قانونی و ... بعنوان دلیل مورد استفاده قرار می گیرد

درصورت اقدام ، نتیجه نخواهید گرفت

برای کاهش سن نیاز به حکم دادگاه برای ارائه به ثبت احوال خواهید داشت لذا این موسسه در حال حاضر خدماتی در خصوص کاهش یا تغییر سن انجام نمیدهد.

موید باشید