امکان دریافت اجرت المثل ایام تصرف وجود دارد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۲,۱۹۸ #19063920

سلام، میخواستم یه سوال در ارتباط با حکم تخلیه بپرسم.
البته مورد ما تا حدودی متفاوت هست، ملک مورد بحث در شهرستان واقع شده و یک ملک ویلایی یک طبقه (خانه حیاط دار) متعلق به برادر بنده میباشد.
حدود ۲ سال پیش به دلیل گرفتاریهایی که پیش آمد و فرصت سر زدن به ملک را نداشتیم، تصمیم گرفتیم که ملک را اجاره بدیم، اما با پیشنهاد من به برادرم در خصوص سپردن ملک به یکی از دوستان من، قرار شد ایشان به همراه خانواده در ملک ساکن شوند. البته چون به نوعی این دوست من نقش سرایدار یا نگهبان را داشتند و نه مستاجر، ما نه قراردادی نوشتیم و نه پولی از ایشان تا به امروز گرفتیم.
حدود یک ماه پیش برادرم تصمیم به فروش ملک گرفتند و به دوست بنده اطلاع دادیم که باید ملک را تخلیه کنند ولی ایشان تا به امروز وقت کشی کرده اند و ملک را تحویل نداده اند.
این مورد را هم اضافه کنم که مقداری وسایل خانه متعلق به برادرم همچنان در ملک قرار دارد. همچنین برادرم هیچگونه آشنایی با دوست بنده ندارند و حتی یکبار هم همدیگر را ندیده اند.
با این تفاسیر برادرم تحت چه عنوانی میتواند اقدام به باز پس گیری ملک خود کند، مثلا تصرف عدوانی یا خیانت در امانت یا غیره. امکان دریافت اجرت المثل ایام تصرف وجود دارد؟
میخواستم در این زمینه بنده را راهنمایی بفرمایید
پیشاپیش سپاسگزارم

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

تحت عنوان رفع تصرف عدوانی اقدام نمایید ولی چون ایشان به حالت سرایدار و نگهبان بوده اند نمیتوانید اجرت المثل از ایشان مطالبه نمایید .

سلام
شما باید ابتدا اظهارنامه بدهید و از متصرف تقاضای تخلیه و تحویل ملک را کنید چون تصرفات ایشان قبل از ارسال و ابلاغ اظهارنامه با اذن تلقی می شود نمی توانید اجرت المثل مطالبه کنید اما پس از ارسال و ابلاغ اظهارنامه و اعلام عدم رضایت خود می توانید تقاضای رفع تصرف عدوانی یا خلع ید بدهید و ضمن آن تقاضای اجرت المثل کنید.

اظهار نامه ای به ایشان بدهید و مهلت بدهید و سپس تحت عنوان تصرف عدوانی شکایت کنید
اجرت المثل ایام گذشته را نمیتوان مطالبه کرد چون با رضایت شما بوده و بعد از تاریخ اظهار نامه مطالبه کنید

میتوانید دعوای تصرف عدوانی طرح کنید و اجرت المثل قابل مطالبه است

سلام دوست عزیز
بله امکان دریافت اجرت المثل وجود داردو برای اینکه تخلیه ایشان را بگیرید دادخواست خلع ید بایستی بدهید

باتوجه به توضیحات شما ایشان به عنوان سرایدار متصرف ملک هستند شایسته است اظهار نامه رسمی دال بر تخلیه ملک برای سرایدار ارسال نمائید و مطابق ماده ۱۷۱ قانون آئین دادرسی مدنی« سرایدار، خادم، کارگر و به طور کلی هر امین دیگری، چنانچه پس از ده روز از تاریخ ابلاغ اظهارنامه مالک یا ماذون از طرف مالک یا کسی که حق مطالبه دارد مبنی بر مطالبه مال امانی، از آن رفع تصرف ننماید، متصرف عدوانی محسوب می‌شود. بعد از اثبات مالکیت شما و حکم تصرف عدوانی میتوانید اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه کنید.

سلام
بدوا باید اظهارنامه ای به ایشان ارسال نمایید و ضمن تقاضای تخلیه ملک در مهلت مثلا ۳ روزه ، اعلام دارید که در صورت عدم تخلیه از تاریخ ابلاغ اظهارنامه اجرت المثل ایام تصرف را مطالبه نموده و همچنین نسبت به طرح دعوای تصرف عدوانی علیه ایشان اقدام می نمایید