این موضوع فروش مال غیر است یا معامله‌ فضولی؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۲۲۹ #18984178

با سلام خدمت اساتید محترم
ملکی را مبایعه نامه شده و تمامی خیارات مطابق مبایعه نامه با اقرار طرفین اسقاط گردیده، ولی خریدار هیچ پولی به فروشنده نداده و فروشنده هم با گذشت ۶ سال انتقال سند به خریدار نکرده، اکنون فروشنده وکالتی مقید بابت فروش به شخصی داده و در آن درج گردیده بعد از فسخ یا ابطال مبایعه نامه شماره فلان ملک را بفروشد اما شخصی که وکالت داشته ملک را فروخته، الان خریدار اظهار دارد با توجه به بخش ثمن‌ مبایعه نامه که درج گردیده ۱۲۰ میلیون تومان ۶ سال پیش نقدا پرداخت گردیده این ملک را خریده است و فروشنده اظهار دارد پولی پرداخت نکرده

مشاوره حقوقی انتقال مال غیر
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دروود بر شما
معامله فضولی میباشد،از نظر کیفری نیز فروش مال غیر محسوب میشود.

ازجنبه حقوقی معامله فضولی است لاکن از جنبه کیفری مصداق فروش مال غیر است

با سلام..
در لینخصوص، اقدام وکیل در فروش ملک، فضولی بوده که با طرح شکایت شخص اول قابل ابطال می باشد..
از دیدگاه کیفری نیز وی حق فروش به نفر دوم بدون ابطال و یا فسخ قولنامه اول را نداشته و در اینخصوص ارتکاب جرم فروش مال غیر محرز و قابل پیگیری می باشدـ.
موفق باشید..

با درود
وکیل مرتکب فروش مال غیر (با احراز سونیت گرچه سونیت او در فعل مادی مستتر است)،
معامله فضولی نیز می‌باشد.

درود بر شما، اقدام وکیل فضولی‌ست، لذا میتوانید با تنظیم دادخواستی ابطال آنرا درخواست کنید، از منظر کیفری نیز به دلیل وجود مبایعه‌نامه، مصداق فروش مال غیر بوده و قابل مجازات است.

پرداخت وجه تاثیری در صحت بیع نداشته و همین که ثمن مشخص شده باشد برای اعتبار معامله کفایت میکند . اقدام وکیل در فروش ملک فضولی است که با طرح شکایت فروش مال غیر امکان پیگرد قضایی و با تقدیم دادخواست ابطال بیع امکان پیگیری حقوقی موضوع را دارید .

معامله دوم فضولی و قابل ابطال توسط نفر اول بوده . از نظر کیفری نیز حق فروش به نفر دوم بدون ابطال و فسخ قولنامه اولیه را نداشته و جرم فروش مال غیر محقق شده و قابل پیگیری ست