آیا تهمت افترا فحاشی با صدای ضبط شده قابل اثبات است؟

پرسیده شده
۱۸ پاسخ ۳۳,۰۹۶ #18906

با سلام
مدتی پیش مادر بنده از داماد خود نزد کسی گله کرده و ایشان این مطالب را به گوش ایشان رسانیدهاند ایا داماد می تواند صرف نقل قول شکایت در خصوص تهمت افترا وفحاشی نماید. اگر صدای مادر بنده ضبط شده باشد دادگاه می تواند در مورد آن حکمی صادر نماید.ایا می تواند مادر بنده کلا این مساله را انکار نماید با توجه به اینکه شاهدی در این خصوص وجود ندارد.

مشاوره حقوقی تهدید
۱۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
خیر زیرا که صدای ضبط شده دلیل نیست و صرفا اماره است

صدای ضبط شده به تنهایی دلیل محسوب نخواهد شد، اماره ایست که در کنار سایر ادله موجب علم قاضی خواهد شد

سلام صدای ضبط شده قرینه و اماره هست و در کنار سایر ادله کامل میشود لذا مادرتان میتواند انکار کند

با سلام دعوا رد میشود چون ادله کافی نیست

باسلام
ادله دعاوی در امر کیفری یا حقوقی در قانون مشخص شده که مهمترین آنها شهادت، اقرار، سوگند یا اسناد رسمی در پرونده‌های حقوقی است. این موارد ادله‌ای هستند که در دعاوی به کار گرفته می‌شوند. صرف ارایه ضبط صدا به‌عنوان دلیل مورد قبول دادگاه قرار نمی‌گیرد. به این دلیل که صدا قابلیت تقطیع، تدوین و شبیه‌سازی دارد. اگرچه در مراحلی صدا به کارشناس ارجاع می‌شود اما فرکانس‌های صدا هم مشکل اثبات خواهند داشت. بنابراین ضبط صدا یا تصاویر و ارایه آن به دادگاه به‌عنوان دلیل مورد قبول قرار نمی‌گیرد، مگر این‌که به‌عنوان قرینه باشد، به این معنا که دلایل و مدارک دیگر موجود باشد که مساله را تقویت بکند. قرینه به‌عنوان چیزی که دلالت بر امری می‌کند. به‌عنوان مثال این‌که فرض کنیم آسمان ابری است. این قرینه‌ای است برای این‌که امکان آمدن باران هست. بنابراین خود این موارد فی‌نفسه به‌عنوان دلیل مورد قبول دادگاه قرار نمی‌گیرد، مگر به‌عنوان قرینه. البته اگر متهم خودش اذعان کند که هر چه در آن صدا گفته شده است را قبول دارد، پذیرفته می‌شود.
درواقع اگر فردی که صدایش ضبط‌شده، به این موضوع علم داشته باشد که صدایش ضبط‌شده و اقرار هم بکند، پذیرفته است، چون اقرار خودش دلیل است و نیاز به مورد دیگری نیست؛ یا این‌که اظهار کند صدا را قبول دارم که در این‌صورت صدا می‌تواند به‌عنوان مستند مورد قبول واقع شود. اما ضبط‌کردن صدای افراد بدون اطلاع خودشان و ارایه آن در دادگاه در برخی موارد جرم محسوب می‌شود. در برخی کشورها ضبط‌کردن صدا بدون اطلاع افراد جرم است، اما در ایران ضبط صدا به این شکل جرم‌انگاری نشده است.
در برخی شرایط می‌توان از اقرار و مواردی از این دست که در فایل صوتی ‌موجود است به‌عنوان اماره یا دلیل استفاده کرد. به‌عنوان مثال قتلی اتفاق افتاده که صدا یا تصویر آن ضبط شده است. یا از محل صحنه نزاع فیلم تهیه شده است. اینها به‌عنوان قرینه و اماره در کنار سایر دلایل مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما این موارد بدون دلایل و مدارک دیگری مورد قبول محاکم نیست. البته باید گفت که نمی‌توان به صدا استناد کرد، زیرا شخص امکان این را دارد که در دادگاه انکار کند و صدا را متعلق به خودش نداند.

باتوجه به فرض سوال : نظر به عدم وجود شاهد و انکار مادرتان شکایت داماد رد خواهد شد .

با سلام و احترام
صدا ظبط شده فقط اماره است
باید ادله ای دیگر داشته باشید