ندادن نفقه فرزند باعث تاخیر تادیه میشه و زندان دارد؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۶۹۱ #18902540

باسلام
ایا چند ماه مثلا سه ما عقب بیفته حکم صادر میشه یا نه باتشکر

مشاوره حقوقی نفقه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام

باتوجه به اینکه مشخص ننموده اید منظور از سه ماه، سه ماه از صدور حکم می باشد یا سه ماه قبل از مطالبه و طرح دادخواست فلذا:

۱_ فرزندان شما نسبت به نفقه گذشته نمیتوانند اقدام نمایند،
ولی میتوانند نفقه حال و آینده خود را مطالبه نمایند.

۲_ولی اگر مطالبه نموده اند،نفقه ایشان از زمان طرح دادخواست قابل مطالبه است.و درصورت محکومیت و عدم پرداخت حکم جلب شما قابل دریافت می باشد.

بلی. فرزندان می توانند نفقه خود را مطالبه و در صورت استنکاف از پرداخت ، حکم جلب دریافت کنند
ماده ۵۳ - هرکس با داشتن استطاعت مالی، نفقه زن خود را در صورت تمکین او ندهد یا از تادیه نفقه سایر اشخاص واجب ‌ النفقه امتناع کند به حبس تعزیری درجه شش محکوم می‌شود. تعقیب کیفری منوط به شکایت شاکی خصوصی است و در صورت گذشت وی از شکایت در هر زمان تعقیب جزائی یا اجرای مجازات موقوف می‌شود

درود
بله ترک انفاق جرم می باشد و حبس دارد.

استنکاف از پرداخت نفقه افراد واجب النفقه در صورت استطاعت، علاوه بر جرم بودن ،ملزم به پرداخت نیز میشود

پاسخ هر دو سوال مثبت است

با سلام
بله
مستند به قانون حمایت خانواده ، در صورت استنکاف از پرداخت این امکان برای فرندان میسر است .

عدم پرداخت نفقه مجازات کیفری دارد معمولا به طرف مقابل اعلام می شود در صورت عدم پرداخت می توان شکایت کیفری مطرح نمود.