آیا پدر میتواند مالی را که به پسرش هبه کرده است را مسترد کند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱۳,۰۳۵ #18778

با سلام
بنده پارسال یک خودروی 405 داشتم که قیمت آن 17 میلیون تومان بود. پدرم آن زمان به بنده از سر لطف 31 میلیون تومان دادند که من ماشین جدیدی تهیه کنم و خودروی 405 را به برادرم بدهم. با این تصمیم هم من ماشین جدیدی میگرفتم هم برادرم ماشین دار میشد. من خودرو را به برادرم دادم و خودم یک سمند صفر کیلومتر خریدم (سند به نام خودم)
من چند ماه بعد هم سمند را فروختم.
الان تصمیم به ازدواج با دختری دارم که پدرم بدون داشتن حتی 1 دلیل قانع کننده مخالفت میکند. مخالفت ایشان با من در مورد ازدواج با این دختر کار را به جایی رسانده که پدرم برای پس گرفتن پولی که پارسال به من داده بود میگوید از من شکایت میکند!
تصمیم ایشان برای پس گرفتن این پول به این خاطر است که من به خاطر فشار مالی از این ازدواج منصرف شوم.
این موارد را هم ذکر کنم که:
1- هیچ گونه قرارداد یا قولی بین من و پدرم در مورد این پول مطرح نشده و این پول را بعنوان قرض به من ندادند و فقط یک هدیه بود
2- سند 405 که الان دست برادرم هست نیز به اسم من هست و من هم برای دادن این ماشین به برادرم هیچ قرارداد یا قولنامه ای ندارم
حالا میخواستم بپرسم آیا پدرم میتوانند برای همچین چیزی شکایت نمایند؟ و آیا در صورت شکایت بنده موظف هستم این پول را پس دهم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای واگذاری
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ظاهرا قرض بنظر میرسد با رسید پرداخت پول بحساب شما میتواند پس بگیرد خودرویی که در تملک برادرتان است راهم شما میتوانید پس بگیرید

از زمانی که طرح دعوی شود تا زمانی که حکم صادر و قطعی و اجرایی شود حدود یکسال زمان میبرد که در این فرصت احتمالا روابط حسنه برقرار میشود و خانواده ی شما در صورتی که شخص مناسبی را انتخاب کرده باشید مجددا پذیرای شما خواهند بود و مشکلات مرتفع میشود.
ولی اثبات اینکه پول را داده اند که پس بگیرند بسیار سخت است.

1.اصولا هبه ی پدر به پسر قابل استرداد نخواهد بود و در صورتیکه قرارداد یا هبه نامه ای بین شما نباشد قابل اثبات و استرداد نخواهد بود.به دلیل اینکه سند 405 به نام شما میباشد و مبایعه نامه بین شما و برادرتان نباشد میتوانید خودرو را مسترد کنید.

موید باشید