قرار نهایی دادگاه چه مفهومی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۵۵۶ #18559733

با سلام لطفا جواب نهایی دادگاه را به زبان خودمون توضیح بدید ( تجدیدنظر خوانده:
آقای ______ ______ فرزند ______ به نشانی استان تهران - شهرستان ______
به نام خدا. در تاریخ هفتم دی ماه یکهزار و سیصد و نود و هشت هجری شمسی و در وقت فوق العاده پرونده کالسه ۹۷۰۸۷۳ شعبه چهل و دوم دادگاه
تجدیدنظر استان تهران به تصدی امضاکنندگان ذیل تشکیل است مالحظه می شود شاکی، آقای_________ فرزند ____ شکایتی علیه
متهم آقای ________ فرزند_____ دائر بر ضرب و جرح عمدی و توهین را تقدیم دادسرای عمومی و انقالب شهرستان رباط کریم نموده و
پرونده به شعبه پنجم دادیاری دادسرای عمومی و انقالب آن شهرستان ارجاع می شود و دادیار با تحقیق از طرفین و شهود شاکی و اخذ تامین کیفری و
صدور قرار قبولی آن، النهایه ختم تحقیقات مقدماتی را اعالم و در خصوص اتهام متهم قرار جلب به دادرسی صادر و پس از موافقت مقام اظهار و صدور
کیفرخواست پرونده به شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان رباط کریم ارجاع می شود و شعبه مرجو ع الیه پس از تشکیل جلسه رسیدگی و استماع
اظهارات و دفاعیات طرفین و اقرار متهم به درگیری فیزیکی با شاکی و بیان اینکه با هم درگیر شدیم و من ایشان را نزدم و او چوب را بلند کرد و ته
چوب به دماغش خورده است. ختم رسیدگی را اعالم و به شرح دادنامه شماره __________-۳۱/۰۴/۱۳۹۷ متهم را به پرداخت مقادیری دیه
در حق شاکی و تحمل ۷۴ ضربه شالق در خصوص اتهام توهین محکوم می نماید. پس از ابالغ دادنامه تجدید نظر خواه در مهلت قانونی و به شرح الیحه
مضبوط در صفحه ۵۷ به دادنامه صادره اعتراض می نماید و پرونده به شعبه چهل و دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع می شود. این دادگاه پس
از بررسی جامع اوراق و محتویات پرونده و مشاوره و کفایت مذاکره و با استعانت از خداوند متعال و با تکیه بر شرف و وجدان ختم رسیدگی را اعالم و
به شرح ذیل مبادرت به انشای رای می نماید. رای دادگاه
در خصوص تجدیدنظر خواهی آقای____________ فرزند _____ نسبت به دادنامه شماره __________-
۳۱/۰۴/۱۳۹۷ اصداری از شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان رباط کریم که به موجب آن تجدیدنظر خواه به اتهامات
ایراد ضرب و جرح عمدی و توهین و با استناد به مواد قانون مجازات اسالمی مصوب ۱۳۹۲ و ماده ۶۰۸ قانون مجازات
اسالمی کتاب پنجم تعزیرات مصوب ۱۳۷۵ به پرداخت مقادیری دیه در حق تجدید نظر خوانده آقای _______ فرزند
_______ و تحمل ۷۴ ضربه شالق تعزیری محکوم گردیده است. دادگاه با بررسی مندرجات پرونده نظر به اینکه
تجدیدنظرخواه ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض و گسیختن دادنامه صادره را فراهم آورد، ارائه ننموده است و
موارد ذکر شده در الیحه تجدیدنظرخواهی تکرار مطالب مرحله نخستین است که متکی به ادله قانونی نمی باشد و اینکه
بر مبانی استنباط و استدالل دادگاه نخستین در احراز بزهکاری تجدیدنظرخواه و صدور حکم بر همین مبنا و نیز مطابقت
ان با قانون خدشه و خللی مترتب نمی باشد، لکن با توجه به ماده ۶۰۸ قانون اخیرالذکر و اختیار دادگاه در انتخاب احد از
مجازات مقرر در ماده مارالذکر، دادگاه ۷۴ ضربه شالق تعزیری مورد لحوق حکم را به پرداخت یک میلیون لایر جزای
نقدی در حق صندوق دولت جایگزین می نماید و تجدیدنظر خواهی تجدیدنظر خواه را غیر وارد تشخیص داده و به استناد
بند الف ماده ۴۵۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ دادنامه تجدیدنظر خواسته را تایید می نماید. این رای به استناد
ماده ۴۴۳ قانون اخیر الذکر قطعی است.)با تشکر

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

به موجب دادنامه قطعی مرجع تجدیدنظر ، رای بدوی عینا تایید شده و فقط ۷۴ ضربه شلاق تبدیل به جزای نقدی به میزان یک میلیون ریال در حق دولت شده است .

تایید رای و قطعی شدن آن تبدیل شلاق به جزای نقدی به مبلغ ۱۰۰هزا رتومان که باید به دولت پرداخت شود