کسب تابعیت ایران چه شرایطی دارد؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۴۱۱ #18467939

با عرض سلام خدمت عزیزان بزرگوار من اهل افغانستانم میخواستم ببینم میتونم بوسیله شجرنامه م که بالایه هفت نسلم اهل ایران بودند تابعیت بگیرم یا نه

مشاوره حقوقی اخذ شناسنامه
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درخواست خود را مطرح نمایید تا رسیدگی انجام شود، ممکن اسا

با درود امکان اقدام برای شما متصور است.

خیر فقط پدرتان باید ایرانی باشد

براساس ماده ۹۷۹ قانون مدنی، اشخاصی که دارای شرایط ذیل باشند می‌توانند تابعیت ایران را تحصیل کنند:
۱ – به سن هیجده سال تمام رسیده باشند.
۲ – ۵ سال اعم از متوالی یا متناوب در ایران ساکن بوده باشند.
۳ – فراری از خدمت نظامی نباشند.
۴ – در هیچ مملکتی به جنحه مهم یا جنایت غیر سیاسی محکوم نشده باشند.

خیر باید شرایطش رو که همکاران خدمتتون عرض کردن رو داشته باشید

شرایط کسب تابعیت ایران بر اساس مواد قانون مدنی عبارت است از :

۱۸ سال تمام حتی در صورتی که حکم رشد گرفته باشد

سکونت ۵ سال متوالی یا متناوب در ایران . گویا قانونگذار با وضع این شرط در پی نشانه ای از علاقه شخص به سرزمین و مردم این کشور بوده است . قانونگذار در همین ماده ، اقامت در کشور دیگر برای خدمت به ایران را در حکم اقامت در خاک ایران دانسته است .

انجام دادن خدمت وظیفه عمومی در صورتی که این خدمت درقوانین کشور متبوع فرد اجباری باشد . یعنی در حقیقت قانونگذار پذیرش فرد فراری را ممنون اعلام کرده است .

محکوم نشدن به جنحه مهم یا جنایت غیر سیاسی در هیچ کشوری

داشتن تمکن مالی یا شغل معین برای امرار معاش طبق ماده ۹۸۳ قانون مدنی
قانونگذار استثناء شرط اقامت را در ماده ۹۸۰ بیان کرده است . بر اساس این ماده ، افراد زیر می توانند درخواست تابعیت ایران را بدون شرط اقامت داشته باشند . البته این درخواست باید توسط هیات وزیران تصویب شود :

کسانی که به امور عام المنفعه در ایران خدمت کرده باشند ، مثل پزشکان ، دانشمندان و متخصصان
خارجیانی که اهل و عیال ایرانی داشته باشند

سلام
به نظر امکان چنین اقدامی را دارید وو مانع قانونی در این خصوص ندارد و می توانید جهت بررسی اوراق مدارک هماهنگ نمایید