آیا امکان تغییر نام خانوادگی به نام خواندگی اصلی (پدری )می باشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۹۶ #18449746

حدود۳۵سال پیش مادرم ازپدرم جدامیشود ومن تاپارسال پدرم روندیدم ونمیشناختم.قبل ازسن ۱۸سالگی حدود۲۰سال پیش نام خانوادگیمان که ۴برادرو۲خواهرهستیم به جزخواهربزرگم توسط برادربزرگترم تغییرکرد.ازاونجایی که یک سال هست که پدرم روپیداکردم بسیارازتغییرنام خانوادگیمان شاکی است وبازهم ازاونجاکه دراون زمان واقعاعقلم به چنین چیزی که روزی پدرم روپیداکنم نمیرسیدویاآگاهی نداشتن ازاین که ازسوی کل فامیل روزی طرد شوم .نام‌ خانوادگی که بسیاربه اون افتخارهم میکنم ازسوی برادربزرگم تغییرکرده واقعاعاجزانه تقاضادارم اگرکه حتی کوچکترین بندیاتبصره ای دارد بنده روآگاه کنید درضمن الان ۳۵ ساله ودارای همسرودودختر۱۲و۸ساله هستم.باتشکر

مشاوره حقوقی تغییر نام و نام خانوادگی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام :
می بایست برای تغییر نام و نام خانوادگی با همراه داشتن مدارک و اسناد اقدام نمایید .
پدر شما نیز می بایست این اجازه را به شما بدهد .

به موجب ماده ۴۰ قانون ثبت احوال تغییر نام خانوادگی اشخاص منحصرا” با تصویب سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود.

اشخاص می‌توانند در موارد ذیل درخواست تغییر نام خانوادگی نمایند:

۱- نام خانوادگی بیش از دو کلمه و یا بیش از یک کلمه و یک حرف یا عدد یا پسوند و یا بطور مطلق یا مضاف نام محل باشد

۲- نام خانوادگی از واژه‌های مستهجن و ناپسند ترکیب شده باشد

۳- نام خانوادگی از واژه‌های خارجی باشد

۴- نام خانوادگی‌ مذموم و مغایر ارزشهای فرهنگ اسلامی باشد

۵- اسامی محل بطور مطلق و مضاف

۶-واژه‌هایی که از القاب و اسامی مربوط به عناوین علمی اعم از درجات و مؤسسات علمی مانند دکتر ، دانشگاه و یا مناصب دولتی از لشکری و کشوری بصورت مطلق باشد و مواردی دیگر که در قانون ذکر شده‌اند.

بایستی برای تغییر نام خانوادگی با ارائه مدارک و اسناد اقدام نمایید و پدرتان هم بعنوان اجازه را به شما بدهد .

تغییر نام خانوادگی تایک بار به راحتی انجام میشود ولی بیش از یک بار باید با ارائه ادله و مدارک اقدام کنید ان شاءالله موافقت می شود