آیا خانه در حال ساخت جز مستثنیات دین میباشد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳,۴۱۹ #18337478

سلام خسته نباشید
در صورتی که خانه دیگری ندارم و در خانه پدرم زندگی میکنم فعلا.
آیا باید حتما در آن ملک سکونت داشته باشم یا نه.
چون خانه نیمه ساخت و آماده میباشد.
و جز آن ساختمان چیز دیگری حتی ماشین هم ندارم

مشاوره حقوقی خانواده
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
با توجه به اینکه منزل دیگری ندارید و این منزل در حال ساخت می باشد، اگر بتوانید اثبات نمایید که قصد سکونت در آن را دارید قابل توقیف نخواهد بود.

سلام و درود.

سلام و احترام.

ماده قانونی مربوطه را برای شما می فرستم تا در جریان جزییات مستثنیات دین قرار بگیرید.
مطابق ماده ۲۴ قانون جدید نحوه محکومیتها مالی مستثنیات دین فقط شامل موارد زیر است:

- منزل مسکونی که عرفا در شان محکوم‌علیه در حالت اعسار او باشد.
- اثاثیه مورد نیاز زندگی که برای رفع حوائج ضروری محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی لازم است.
- آذوقه موجود به قدر احتیاج محکوم‌علیه و افراد تحت تکفل وی برای مدتی که عرفا آذوقه ذخیره می‌شود.
- کتب و ابزار علمی و تحقیقاتی برای اهل علم و تحقیق متناسب با شان آنها
- وسایل و ابزار کار کسبه، پیشه‌وران، کشاورزان و سایر اشخاص که برای امرار معاش ضروری آنها و افراد تحت تکفلشان لازم است.
- تلفن مورد نیاز مدیون
- مبلغی که در ضمن عقد اجاره به موجر پرداخت می‌شود، مشروط بر اینکه پرداخت اجاره‌بها بدون آن موجب عسر و حرج گردد و عین مستاجره مورد نیاز مدیون بوده و بالاتر از شان او نباشد.

لذا با توجه به توضیحاتتان و ماده قانونی فوق، احتمالا منزل مذکور جزو مستثنیات دین محسوب می شود.

با آرزوی موفقیت و پیروزی برای شما.

سلام به نظر من ملک مزبور مستثنیات دین محسوب می شود و امکان توقیف آن وجود ندارد

برای اینکه ملکی جز مستثنیات دین محسوب گردد با توجه به قیمت ملک مشخص می گردد که جز مستثنیات دین است یا خیر و ساکن بودن یا نبودن در ملک ملاک محسوب نمی شود اگر قیمت ملک زیاد نباشد جز مستثنیات دین است

چنانچه یک خانه داشته باشید ودر حد شئونات وعرف باشد جزو مستثنیات می باشد لذا روال دادگاهها بدین صورت است که اگر از سوی زوجه تامین خواسته مطرح گردد سند ملک توقیف میگردد اما قابل اجرا و فروش نیست وبعداز قطعیت حکم رفع توقیف صادر خواهد شد