چگونه ضامن بانکی می تواند در مقابل عدم پرداخت اقساط وام گیرنده از وی شکایت کند؟

پرسیده شده
۷۷ پاسخ ۶۶,۴۴۲ #18150

با سلام.ببخشید من به همراه رفیقم سه سال پیش ضامن یکی از اعضای فامیلمون شدیم که میخواست وام 3 میلیونی بگیره.در مقابل ضمانت هیچ چک و سفته ای مبنی بر حس پرداخت اقساط ازش نگرفتیم.گویا وام گیرنده بعد از دریافت وام از پرداخت اقساط خودداری کرده و در مقابل اخطار های ما و بانک بی توجه بود.از یک سال پیش این پرونده وام از راه قانونی و وکیل بانک داره اقدام میشه.و برای ضامنین احضاریه اومد و از ترس محکوم به پرداخت شدن و آش نخورده و دهن سوخته در دادگاه حاضر نمیشدیم و هر روز پیگیر این آقا بودیم که زودتر وام رو تسویه کنه. و در نهایت رای به محکومیت ضامنین به پرداخت اصل وام با 5 تومن دیرکرد صادر شدو ما از ترس محکومیت پرداخت.میخواستم بدونم ما چطور میتونیم از خودمون در مقابل این رای و عدم پرداخت وام گیرنده در دادگاه دفاع کنیم.به هر حال الان برای ما حکم جلب صادر شده.چرا قانون به نفع وان گیرنده و به ضرر ضامن هست.چرا به جای وام گیرنده حکم جلب برای ضامنین اومده.ما چیکار باید کنیم و چطور میتونیم از دست وام گیرنده شکایت کنیم و تقاضای حکم جلب کنیم؟

مشاوره حقوقی چک
۷۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دوست عزیز سلام شما ضامن پرداخت وام اون شخص وام گیرنده شده اید وبالاجبار میبایستی مبلغ اون محکومیت را به صورت تضامنی به همراه دوس محترمتون واریز نمایید وودر انتهای کار از شعبه مربوطه گواهی پرداخت مبنی بر پرداخت مبلغ محکوم به ونیم عشر دولتی از واحد اجرای احکام مدنی میگیرید ودادخواست مطالبه وجه به میزانی که تو اون گواهی قید شده وشما پرداخت نموده اید از طریق سامانه ثنا به دادگاه مربوطه ارسال میکنید
موفق باشید

سلام و درود
ضامن یا ضامنین وام گیرنده در صورت عدم پرداخت وام بصورت تضامنی مسئوول پرداخت وام گیرنده می باشند و در صورت پرداخت بخشی یا کل مبلغ توسط ضامن یا ضامنین با دریافت مستندات از بانک می توانید به طرفیت وام گیرنده طرح دعوی نمایید

تا قبل از پرداخت اقساط حق شکایت ندارید اما پس از پرداخت به میزان پرداختی که انجام داده اید می تونید علیه ایشون دادخواست مطالبه وجه تقدیم کنید

سلام.زمانیکه شخصی وامی دریافت می کند ضامنین وی در پرداخت وام مسوولیت تضامنی دارند یعنی بانک می تواند در صورت عدم پرداخت اقساط وام توسط وام گیرنده به هر یک از ضامن ها جهت وصول طلب خویش( اقساط وام) مراجعه و اقساط را از وی مطالبه نماید بعبارت دیگر در صورت عدم پرداخت اقساط وام توسط وام گیرنده بانک می تواند جهت وصول ان اقساط علیه هر یک از ضامنین که بخواهد دادخواست داده و طلب خویش (همان اقساط معوقه ی وام ) مطالبه نماید.شما پس از پرداخت بدهی وام گیرنده به بانک می توانید به طرفیت وام گیرنده اقامه ی دعوی نمایید و وجوهی که بابت بدهی وام گیرنده به بانک پرداخت نموده اید را از وام گیرنده (با طرح دادخواست مطالبه ی وجه....) مطالبه نمایید و قبل از پرداخت مبالغ بدهکاری وام گیرنده به بانک حق طرح دعوی علیه وام گیرنده را ندارید.مر و متن قانون همین هست کسی که ضامن وام گیرنده ای می شود قبل از انکه ضامن وی شود بایستی کل متن قرارداد بانک را مطالعه نماید و بایستی عقلا و منطقا ضمانت کسی را عهده دار شد که اعتماد کامل به وی داشته باشیم که اقساط وامی که اخذ می کند را پرداخت خواهد نمود نه اینکه هر جا رسیدیم ضمانت هر شخصی را قبول کنیم که مسلما دردسرهای بعدی متوجه ما خواهد شد.گ

شما ضمانت کردید تا بدهی مدیون را اگر پرداخت نکرد پرداخت کنید و چون الان محکوم به پرداخ بدهی وام گیرنده شده اید . اول بدهی وام گیرنده را پرداخت کنید و سپس به استناد اسناد مالی وام (بانک)و سند پرداختی(فیش واریزی به حساب دادگستری) که شما انجام داده اید علیه وام گیرنده، دادخواست مطالبه وجه در شورای حل اختلاف اگر مبلغ زیر ۲۰ میلیون هست بدهید.،

سلام شما چون ضامن هستید باید اقساط وبا بدهی شخص وام گیرنده رو پرداخت کنید بعد علیه وام گیرنده طرح دعوی کنید

درود. ابتدا اقساط یا محکوم به را بپردازید یا اعسار دهید و سپس دادخواست مطالبه وجه به طرفیت نامبرده ارائه دهید. ضمنا ارائه پیشنهادات دیگر، نیازمند بررسی بیشتر است.