عابر فوت کند باز هم راننده مجازات میشود؟

پرسیده شده
۱۹ پاسخ ۴۰۵ #18131566

با سلام خدمت وکلای محترم اگر در تصادفات رانندگی راننده در محدوده مجاز سرعت به عابر برخورد کند

مشاوره حقوقی تصادفات
۱۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درصورتیکه تقصیر راننده احراز شود بله

با احترام .بستگی به عابر نیز دارد که چگونه منجرب به تصادف گردیده است

با سلام دیه وی از محل بیمه پرداخت می شود ولی در خصوص حبس اگر وی تمام مقررات راهنمایی و رانندگی را رعایت کرده باشد و تقصیری مرتکب نشده باشد از مجازات حبس تبرئه می شود.

با درود اگر راننده مقصر باشد بله.

در نهایت به نظریه کارشناسی و تعیین مقصر بستگی دارد، مثلا اگر عابر از محلی عبور کند که عبور عابر پیاده ممنوع است(مانند بزرگراه بین شهری) دلیلی برای مجازات راننده وجود ندارد

اگر تقصیر راننده محرز شود محکوم به پرداخت دیه و خسارت هست

طبق لوایح پیوستی و مصوبه قوانین راهنمایی و رانندگی برای عابرین پیاده نیز قوانینی مشخص شده. اگر روی خط عابر پیاده باشد. اگر در پیاده رو باشد وبطور کل درجایی که مخصوص عابرین پیاده درنظرگرفته شده باشندوبراثرتصادف فوت نماید جدای بر دیه که از محل بیمه شخص ثالث پرداخت میگردد مجازاتی متناسب برای راننده خاطی مانند حبس درنظرگرفته میشود. اما اگر عابر در محل غیرمجاز عابرین باشد فقط دیه تعلق میگیرد و مجازاتی برای راننده درپی نخواهد داشت.