همسرم درخواست اعسار پرداخت هزینه دادرسی را داده، آیا اعسارش قابل قبول است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۹۶ #17834301

همسرم درخواست اعسار پرداخت هزینه دادرسی را داده البته در اعسارش به خودروی خود اشاره کرده آیا اعسارش قابل قبول است؟
می شود در جلسه دادرسی به ان اشاره کرد؟

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
قانونگذار در راستای تحقق حق دادخواهی برای همه افراد که در اصل ۳۴ قانون اساسی پیش‌بینی شده، راهکارهایی را پیش‌بینی کرده است. این راهکارها مانع از آن است که اعسار و ناتوانی مالی، در صورت اثبات در دادگاه، مانعی برای دادخواهی شهروندان باشد. معمولی‌ترین راه اثبات، استفاده از شهود است که طبق ماده ۵۰۶ آیین دادرسی مدنی بیان شده است.

در صورتی‌ که دلیل اثبات اعسار، شهادت شهود باشد، باید شهادت کتبی حداقل دو نفر از اشخاصی که از وضع مالی و زندگی متقاضی اعسار مطلع هستند، به دادخواست ضمیمه شود. در این شهادت‌نامه، مشخصات، شغل و وسیله امرار معاش مدعی اعسار و ناتوانی او برای پرداخت هزینه‌دارسی، با تعیین مبلغ آن، بیان می‌شود. در این ‌باره باید یک نکته را در نظر داشته باشید و آن این است که اصل بر تمکن و توانایی مالی است و در صورت ادعای خلاف آن، باید اثبات شود. مدعی اعسار می‌تواند انواع دلایل را به دادگاه ارائه کند و اعسارش را ثابت کند.

درود بستگی به اینکه دعوا مطابق قانون مطرح شده یا خیر و ایا در روز جلسه شهود معرفی شده را حاضر می کند یا خیر

سلام
چنانچه دادخواست و مستندات به درستی طرح و اقامه شده باشد به نظر امکان پذیرش اعسار وجوددارد و داشتن خودرو مانع پذیرش نخواهد بود