در حال حاضر بنده دارای دو حق سرقفلی و حق کسب و پیشه هستم یا فقط یکی از آنان به من تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۶۸ #17832565

سلام. در سال ۱۳۶۸ سرقفلی مغازه ای را به قیمت روز آن که از بدو ساخت با جواز خواروبار فروشی مشغول فعالیت بوده و در حال حاضر نیز بنده در آن مشغول به همان شغل خوار و بار فروشی هستم با حضور مالک و مستاجر قبلی در محضر با تنظیم اجاره نامه با مالک و صلح حقوق با مستاجر سابق خریداری کردم. ایا در حال حاضر بنده دارای دو حق سرقفلی و حق کسب و پیشه هستم یا فقط یکی از آنان به من تعلق میگیرد؟ لطفا دلایل نظریه خود را نیز ذکر کنید ممنون از شما

مشاوره حقوقی حق کسب پیشه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

حق سر قفلی و حق کسب و پیشه را دارید سرقفلی با اذن مالک قابل انتقال است و حق کسب و پیشه برای خود مستاجر بوده و باید از سوی مالک زمان تخلیه تسویه شود.

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. جنابعالی در حال حاضر دارای حق سرقفلی مغازه می باشید که در صورت داشتن اجازه انتقال به غیر، می تواتید از حق سرقفلی خود استفاده نمائید، ولی اگر در متن اجاره، حق انتقال بدون اجازه مالک، از شما سلب شده باشد، در انتهای موعد اجاره و یا در صورت تخلف از موارد صنفی و شغلی و یا اثبات موارد تخلفات روابط موجر و مستاجر، اگر مالک درخواست تخلیه نموده باشد، باید حق کسب و پیشه به نرخ روز بشما پرداخت نماید..
موفق باشید..

مادامی که شما در این ملک تجارت میکنید هر دو این حقوق را دارید، ولی اگر اقدام به تخلیه ملک کنید، حق سرقفلی به مالک برمیگردد. اگر مالک حق سرقفلی هستید میتوانید آنرا به هر کسی در چارچوب قرارداد خود منتقل یا به اجاره دهید. ولی حق کسب و پیشه فقط در صورتی که مستاجر با مالک سرقفلی در هنگام تخلیه توافق نداشته باشند، با نظر دادگاه و کارشناسی تعیین شده و به مستاجر پرداخت میشود.