مالیات به خانه ارثی از پدرم تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۷۸ #17640063

سلام، پدر من اذر سال ۹۰ فوت کرد که انحصار وراثت گرفتیم ۲ ماه بعد برادرم فوت کرد ۱۳ ماه بعدش خواهرم فوت کرد تنها وراث باقی مانده من و مادرم هستیم و پدرم یک خانه ۱۰۰ متری به ارث گذاشته میخواستم بدونم مالیات به خانه ارثی از پدرم تعلق میگیرد بعد برای گرفتن انحصار وراثت برادر و خواهر که ازدواج نکردن برای انها که از پدر سهم الارث میبرند و از خود اموالی ندارن و تا کنون اقدام نکرده ام ایا مشمول جریمه مالیاتی خواهم شد طبق قانون قدیم،

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به قانون باید از تاریخ فوت تا ۶ماه نسبت به پرداخت مالیات اقدام شود در غیر این صورت مشمول جریمه نیز خواهد شد

پس از کسر دیون و بدهی و هزینه های کفن و دفن متوفی از باقیمانده اموال مالیات بر ارث دریافت خواهد شد . مطابق ماده ۲۶ قانون مالیاتهای مستقیم وراث مکلفند ظرف حداکثر شش ماه از تاریخ فوت مورث خود نسبت به ارایه اظهار نامه مالیات برارث به حوزه مالیاتی مربوط اقدام کرده و ظرف سه ماه از تاریخ انقضای مهلت تقدیم اظهارنامه باید براساس اظهارنامه‌ تقدیمی مالیات برارث را بطور علی الحساب پرداخت کنند در غیراینصورت مالیات متعلقه مشمول جریمه مضاعف خواهد شد .

بله هم جریمه و هم مالیات نرخ مالیات معادل ۷.۵ درصد ارزش معاملاتی و جریمه هم اداره دارایی تعیین میکنه

"با سلام"
بلی بعد از حصر وراثت و مشخص شدن ماترک،مالیات بر ارث نیز بایستی پرداخت گردد

با سلام
برای ماترک متوفی مالیات تعلق میگیرد که وراث بعد انحصار وراثت و انجام امورات اداری آن برای تقسیم سهم الارث ، بایستی آن مالیات تعلق یافته را پرداخت نمایند .