آیا وجود این شاهد که در صورت نیاز قسم میخورد برای دادگاه اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳,۱۶۲ #17568929

مجتبی هستم
سلام
پدربزرگ پدری بنده سال ۸۰ فوت شدند پدر بنده سال ۸۷ فوت شدند وراث پدری بنده ( عمو _ عمه ) اعلام کرده اند در رابطه با تقسیم قطعه زمین کشاورزی پدر بزرگ، ما که وراث برادر ایشان هستین سهمی نداریم علت را جویا شدیم بیان کردند پدر شما سال ۱۳۴۵ سهم الارث آینده اش را از پدربزرگ نقدا گرفته است که طی یک فروشنامه که در آن پدر بنده فروشنده و خریدار زمین پدربزرگ میباشد ثبت شده و چند شاهد امضا کرده اند که یک شاهد فقط زنده هست و ایشان اعلام دارند که بنده خودم مبلغ را نقدا به پدرمان داده است البته نه آن عدد هشت هزار تومان سال ۴۵ بلکه ۳۰ تومان داده ام
آیا وجود این شاهد که در صورت نیاز قسم میخورد برای دادگاه معتبر است؟
با توجه به اینکه ما اصلا ارث آینده نداریم؟
ممنون از لطف شما

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
سهم الارث برای بعد از فوت است و اگر فرزندی اقرار نماید که سهم الارث آینده خود را دریافت نموده ضمانت اجرای قانونی ندارد

شما میتوانید سهم الارث ایشان را دریافت کنید و اقرار پدر شما تاثیری در بطلان حق سهم ارث ندارد

سلام
برای دادگاه معتبر است می‌توان برای اثبات ادعای خود به شهادت شهود استناد کرد.
برای اینکه شهادت مورد پذیرش دادگاه قرار بگیرد و قاضی بتواند بر مبنای آن رای صادر کند، قانونگذار شرایطی را پیش‌بینی نموده است. اگر شاهد شرایط و ویژگی‌ها را نداشته باشد، شهادت اعتبار نخواهد داشت.

ارث به محض فوت فرد ایجاد می‌شود و متوفی قادر به انجام هیچ‌گونه عمل حقوقی نیست پس محروم ماندن برخی وراث از ارث باطل است و محمل اجرا ندارد، مگر در مورد یک سوم ترکه که شخص وصیت‌کننده می‌تواند آن را برای برخی ورثه وصیت و وراث دیگر را از آن محروم کند.
پس طبیعی است اگر این یک سوم برای عده‌ای خاص از ورثه کنار گذاشته شده باشد کسی نمی‌تواند از اجرای آن جلوگیری کند و بقیه وراث باید دو سوم باقیمانده اموال را میان خود تقسیم کنند. به این ترتیب آن لفظی که گفته می‌شود فلانی ورثه خود را از ارث محروم می‌کند و این موضوع را در وصیت‌نامه‌اش قید خواهد کرد، قابل استناد نیست و قابلیت اجرا ندارد.

با سلام
با توجه به اینکه سهم الارث برای بعد از فوت است و حتی اگر فرزندی اقرار نماید که سهم الارث آینده خود را دریافت کرده است ضمانت اجرای قانونی نداشته بنابراین شما به عنوان وراث پدرتان می توانید سهم الارث ایشان را مطالبه نمایید.