دیه شکستن بینی

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۰,۱۲۳ #1741

نامزدم در درگیری باعث شکستن بینی شخصی شده در شهر اردبیل و حالا به خاطر نداشتن سند در زندان اردبیل هست تا روز دادگاه مقدار دیه مشخص شود.می خواستم بدونم حدود مبلغ دیه شکستن بینی چقدره و اگر روز دادگاه ما مبلغ دیه رو پرداخت کنیم همون روز نامزدم ازاد میشه یا خیر؟و اینکه ایا کسی که قراره حدود بیست روز در زندان باشه موی سر تراشیده میشه یا خیر؟

مشاوره حقوقی دیه
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

دیه براساس نظرپزشک قانونی مشخص میشودقراربازدشت صادرشده بله سرتراشیده میشود

سلام، بر اساس نظر پزشکی قانونی مبلغ دیه مشخص خواهد شد.

با تعیین جراحت وارده توسط پزشکی قانونی، دیه به موجب حکم دادگاه در اجرای احکام ارزیابی خواهد شد.

میزان دیه براساس گواهی پزشکی قانونی مبنی بر تعیین میزان صدمات وارده مشخص میشود.روز دادگاه اگر حکم را قبول نمایید و امکان تجدید نظرخواهی را سلب نمایید تا زمان انشائ و ابلاغ رای در زندان باید باشند

با درود میزان صدمات را پزشک قانونی تعیین می‌نماید و برمبنای آن دادگاه مبادرت به انشا رای می‌نماید و النهایه اجرای احکام مربوطه محاسبه خواهد کرد

بادرودوسلام نوع و میزان دیه را پزشکی قانونی تعیین می نماید.ازطریق اجرای احکام مبلغ آن محاسبه می شود.

با سلام
حسب ماده ۵۹۲ قانون مجازات اسلامی: قطع کردن و یا از بین بردن تمام بینی یا نرمه ای که پایین استخوان بینی است دیه کامل دارد. از بین بردن تمام نرمه با تمام یا مقداری از استخوان بینی در صورتی که در یک دفعه باشد موجب دیه کامل است لکن اگر نرمه بینی در یک دفعه و تمام یا مقداری از استخوان بینی در دفعه دیگر از بین برود برای نرمه دیه کامل و برای استخوان ارش تعیین می شود.
همچنین طبق ماده ۵۹۳ همین قانون شکستن استخوان بینی در صورتی که موجب فساد بینی و از بین رفتن آن شود دیه کامل دارد و چنانچه بدون عیب و نقص اصلاح شود موجب یک دهم دیه کامل و اگر با عیب و نقص بهبود پیدا کند موجب ارش است. در کج شدن بینی یا شکستن استخوان بینی که منجر به فساد آن نشود ارش ثابت می شود.
و طبق ماده ۵۹۴ از بین بردن هر یک از پره های بینی یا پرده میان دو سوراخ موجب یک سوم دیه کامل است و ماده ۵۹۵ بیان می دارد فلج کردن بینی موجب دو سوم دیه کامل و از بین بردن بینی فلج موجب یک سوم دیه کامل است.
طبق ماده ۵۹۶ قانون مجازات اسلامی سوراخ کردن هر دو طرف بینی و پرده فاصل میان آن خواه با پارگی همراه باشد خواه نباشد در صورتی که باعث از بین رفتن بینی یا نوک آن نشود موجب یک سوم دیه کامل است و اگر بهبود یابد موجب یک پنجم دیه کامل است.