بعد از یک روز معامله اجاره ملک از طرف مستاجر آیا ضرر فسخ به آن قرارداد تعلق میگیرد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱,۱۸۲ #17081751

در تاریخ ۲۷ مرداد ۹۸ قراردادی اجاره ای تنظیم شده و امروز که ۲۸ مرداد است، آیا اگر معامله از طرف مستاجر فسخ شود ضرر و زیان به آن تعلق میگیرد؟

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر ضرر و زیان پیش بینی نشده باشد خیر تعلق نمی گیرد

چنانچه مستاجر برای فسخ قرارداد دلیل موجهی که در قرارداد ذکر شده باشد را دارا نباشد در صورت فسخ به صورت توافقی یا از طریق دادگاه ملزم به پرداخت ضرر و زیان بابت فسخ قرارداد نیز خواهد بود

ضرروزیان درصورتی تعلق می گیرد که در قرارداد اجاره شرط شده باشد

سلام
بستگی به مفاد قرارداد دارد اما اگر خیارات در قرارداد ساقط شده باشند حق فسخ ندارد مگر بصورت توافقی... اگر حق فسخ داشته باشد طبق مفاد حق و قرارداد باید اقدام گردد

با سلام
اگر حق فسخ نداشته باشد امکان فسخ وجود ندارد مگر این حق داده شده باشد و اگر داده شده باشد حق خود را اجرا می کند و برای اجرای حق نمی توانید از او مطالبه خسارت نمایید مگر در قرارداد قید کرده باشید که با اعمال حق فسخ مبلغی داده شود و...

به نام خدا
در صورت پیش آمدن موارد زیر، مستاجر می تواند درخواست فسخ اجاره را دهد:
در صورتی که خانه یا ملک استیجاری با شرایطی که در قرارداد نوشته شده منطبق نباشد. ( ماده ۴۱۵ قانونی مدنی)
در مواردی که تحت شرایطی ، حق فسخ اجاره توسط مستاجر در قرارداد ذکر شده باشد.
هرگاه کل یا قسمتی از ملک خراب شود یا در معرض خراب شدن قرار بگیرد به نحوی که موجب نقض انتفاع گردد و قابل تعمیر نباشد.
با این شرایط به علت نداشتن شرایط لازم بر خلاف قرارداد امکان فسخ برای مستاجر با یکروز گذشتن از قرارداد وجود دارد و حق فسخی در نظر گرفته نمیشود . لکن اگر هیچیک از شرایط بالا که ذکر شد وجود نداشته باشد پرداخت خسارت ناشی از فسخ اجتناب ناپذیر است .
ممکن است دلایل شما برای فسخ پیش از موعد اجاره قانونی و مورد قبول باشد ، اما پس از عقد قرارداد استیجاری ملک ، کار مشاور املاک هم تمام شده و مستحق دریافت حق الزحمه برای تنظیم و عقد قرارداد و ثبت اجاره نامه در سامانه اسناد و املاک کشور میشود.لذا قانونا در زمان فسخ معامله موظف به عودت کمیسیون پرداختی نیست.

اما از جمله توافقات طرفین قرارداد استیجاری برای فسخ پیش از موعد اجاره، میتواند بازپرداخت مبلغ کمیسیون بنگاه توسط فرد فسخ کننده اجاره به طرف مقابل باشد. البته اگر قبلا در اجاره نامه شرایط فسخ پیش از موعد و مقدار ضرر و زیانهای فسخ تعیین شده باشد ، پرداخت همان خسارتهای تعیین شده کافی ست! و طرف مقابل نمیتواند ادعای مطالبه مبلغ بیشتری از طرف فسخ کننده داشته باشد!

چنانچه مستاجر برای فسخ قرارداد دلیل موجهی که در قرارداد ذکر شده باشد را دارا نباشد در صورت فسخ به صورت توافقی یا از طریق دادگاه ملزم به پرداخت ضرر و زیان بابت فسخ قرارداد نیز خواهد بود.