آیا فسخ در ماده ۳۸۸ خیار عیب است؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۲۸۶ #16902448

و اگر چنین است آیا حق ارش نیز در آن وجود دارد؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
ارش و فسخ نمیتواند توامان درخواست شود

ماد ۳۸۸ قانون مدنی مربوط به خیار عیب است به استناد به آن معامله قابل فسخ است وارتباطی به ارش ندارد

خیر درخواست ارش صرفا در موارد قبولی مبیع معیوب اخذ خواهد شد

باسلام
شما میتوانید یا فسخ کنید یا ارش بگیرید هردو نمیشود

سلام وقت بخیر
عیب با نقص تفاوت دارد.
نقص عبارت است از تلف جزء مبیع ،مثل تلف شدن قسمتی از برنج فروخته شده،اما عیب به معنای از بین رفتن وصف سلامت تمام یا جزئی از مبیع است بدون اینکه جزئی از آن تلف شود مثل فرورفتگی درب خودرو .
در مورد نقص مبیع مواد۳۸۸و۴۴۱قانون مدنی و در مورد عیب مبیع مواد ۴۴۲و ۴۲۵حاکم است.
(البته چنانچه نقص در مبیع تجزیه ناپذیر محقق شود،نوعی عیب محسوب میشود؛بنابراین علاوه بر حق فسخ،مشتری حق مطالبه ارش را نیز دارد).

با درود
در بسیاری از موارد نقص و عیب مفهومی یکسان دارد و دادرس دادگاه باید تشخیص دهد که حکم این ماده اجرا شود یا ماده ۴۲۵ خیار عیب.
از دید حقیر ماده ۳۸۸به معنی اخص خیار عیب نیست.
ماده ۴۲۵ - عیبی که بعد از بیع و قبل از قبض در مبیع حادث شود درحکم عیب سابق است.

درود
فسخ و دریافت ارش همزمان ممکن نیست.