آیا میتوانم هزینه تحصیلم را از شوهرم پس بگیرم؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۴۸۷ #16864428

با سلام
من بعد از ازدواج ادامه تحصیل در مقطع ارشد دانشگاه آزاد دادم و تمام هزینه ها رو پدرم برام واریز میکردن و من پرداخت میکردم.
با توجه به شماره فیش های واریز و دراوردن پرینت از طریق قانون میتونم اقدام کنم که شوهرم این هزینه ها رو برگردونه؟ در ضمن هنوز دانشگاهم تموم نشده و در سند ازدواج هم حق تحصیل دارم،
اگر میتونم باید شکایتم به چه عنوانی باشه؟
با تشکر

مشاوره حقوقی خانواده
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هزینه تحصیل جز نفقه نیست مگر اینکه در عقد نامه ضمن اجازه تحصیل پرداخت هزینه های ان نیز تعهد شده باشد.

خیر .هزینه تحصیل قابل مطالبه نیست مگر اینکه در عقدنامه هزینه تحصیل قید شده باشد ..صرف بودن حق تحصیل فقط ایشان نمی توانند مانع ادامه تحصیل شما شوند

تسمه تعالی: فقط در سه صورت میتوانید مطالبه کنید . اگر پدرتان با اذن همسرتان بعنوان قرضالحسنه پرداخت کرده باشه و همسرتان قول پس دادن وجه رو داده باشه.۲- چنانچه در عقدنامه همسرتان تقبل کرده باشند که هزینه ادامه تحصیل شما رو بدهند .سوم اینکه در زمان تحصیل با اجازه ایشان ادامه تحصیل داده باشید و از پدرتان با اطلاع و اجازه همسرتان بعنوان قرض یا غلی الحساب با نیت برگشت پول ، هزینه کرده باشیدواما نکته نظر شخصی با توجه به اینکه بعد از ازدواج رابطه انفاق به اولاد قطع میگردد و انفاق شوهر به طور کامل برقرار میشود لذا میتوان استنباط نمود با توجه به تقبل همسرتان به تحصیل و توجه به این مطلب که در زمان عقد نیز از ادامه تحصیل شما مطلع بودند و رضایت داده اند پس پدرتان میتواند وجوه پرداختی را مطالبه نماید کما اینکه از مواد قانون در مصداق نیز استفاده نمود بنده با موردی شبیه شما برخورد داشتم که بعد از ازدواج پدر از پرداخت شهریه امتناع نموده و دادگاه زوج را مکلف به پرداخت نموده با همین ادله که فوف الذکر اشاره کردم و البته با فرض این مطلب زوج میتواند در صورتیکه اشتغال به تحصیل زوجه موجب اخلال در زندگی و موجب عدم تمکین زوجه گردد از ادامه تحصیل زوجه جلوگیری نماید. والله و اعلم

قانونا تمی توانید هزینه تحصیل راازشوهر بگیرید

هزینه تحصیل فقط در صورت شرط در عقدنامه یا خارج از ان بر عهده همسرتان است و جزو اجزای نفقه نیست.

سلام خیر . هزینه تحصیل نفقه محسوب نمی شود .

با سلام
هزینه تحصیل جزء نفقه نبوده و قابل مطالبه نیست.معذالک اگر شرط ادامه تحصیل در سندازواج قید شده باشد شما حق ادامه تحصیل خواهید داشت نه حق مطالبه هزینه ادامه تحصیل
مگراینکه در عقدنامه زوج هزینه تحصیل را قبول کرده باشد