مرور زمان در جرم توهین و افترا چقدر است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۷۱۵ #16852658

با سلام و تشکر از وکلای عزیز سایت

از شخصی فقط اسکرین شات از تلگرامش دارم که توهین میکنه و تهمت میزنه بهم
قضیه مربوط به دو سال پیش هست

۱_ آیا اسکرین شات برای اثبات کافیه؟
۲ _ آیا میتونن پرینت تلگرام بگیرن ازش؟
۳_ آیا بعد از دو سال میتونم شکایت کنم ؟ مشمول مرور زمان میشن یا نه؟

مشاوره حقوقی افترا
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بنظر میرسد موضوع مشمول مرور زمان بوده و همچنین اسکرین شات به تنهایی قابل استناد نیست و به سابقه تلگرام هم دسترسی وجود ندارد

سلام متاسفانه موضوع مشمول مرور زمان شده و دیگر قابل شکایت نمی باشد اسکرین شات هم فقط به عنوان اماره قضایی قابل استناد است

باسلام واحترام
اسکرین شات کافی نیست ونسخه اصل تلگرام قابل پرینت گرفتن نیست وبعدازدوسال هم خیر

با سلام ، طبق ماده ۱۰۳ قانون مجازات اسلامی توهین جرمی است قابل گذشت و همچنین طبق ماده ۱۰۶ قانون مجازات اسلامی در جرایم قابل گذشت تا یک سال از اطلاع از جرم میتوان شکایت کرد و الا مشمول مرور زمان شکایت میشود مگر قربانی در حبس یا سلطه متهم باشد( که در فرض شما اینگونه نیست ) ، در کل برای جرم توهین نمی توانید شکایت کنید مگر در پیامشان جرم دیگری جز توهین رخ داده باشد ، در مورد اسکرین شات هم از جمله امارات قضایی است و به علم قاضی کمک میکند ولی دلیل قطعی نیست ، موفق باشید