فروش حواله غیر قابل صلح پیش فروش خودرو به چه صورت است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲,۲۹۱ #16819030

باسلام
برای فروش حواله غیر قابل صلح پیش فروش خودرو ریسک اینکار به چه صورته؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام..
در اینخصوص با توجه به اینکه ثبت نام کننده و دارنده حواله پیش فروش خودرو، تا مدت تعیین شده در قرارداد ممنوع از حق انتقال بوده و نمی تواند نسبت به نقل و انتقال خودرو اقدام نماید، بر این اساس به نظر می رسد که با انعقاد هرگونه عقدی مبنی بر انجام معامله حتی با در نظر گرفتن شهادت شهود هم این انتقال قانونی نباشد.. زیرا سلب حق انتقال مالکیت فعلی دارنده حواله، موجب بطلان عقد می گردد..
اساسا انجام این نوع معامله به این شیوه مطمینا دارای ریسک بالایی بوده، چرا که حتی به وصف اخذ چک ضمانتی در این خصوص نیز از ریسک انجام معامله نمی کاهد و اقدام به وصول چک نیز میسر نبوده، چرا که انتقال دهنده بلحاظ مانع قانونی بطلان توافق صورت گرفته و عدم امکان انتقال، ملزم به انتقال مالی بوده که امکان پذیر نبوده و ضمانت اجرایی آن همان چک تضمین بلحاظ مشروط بودن به انتقال وصف امانی داشـته و به لحاظ مانع قانونی امکان پذیر نبودن ایفای تعهد اصلی، قابلیت اقدام و وصول نخواهد داشت..
موفق باشـید..

با سلام
با تنظیم قرارداد استوار با در نظر گرفتن تمامی شرایط و جوانب و نیز با اخذ ضمانت نامه ی معتبر با امضای طرفین قرارداد و در صورت ممکن چند نفر شاهد اقدام بفرمایید

این معامله غیر قانونی است و قرارداد فروش ان غیر نافذ است اما برای پایین اوردن ریسک معامله بهتر است یک چک ضمانت به همان مبلغ داده شود همراه با دو شاهد معتبر امابطور کلی بهتر است معامله انجام نگیرد

با تنظیم قرارداد بین خود و امضای دو شاهد و اخذ ضمانت معتبر مورد قبول خریدار امکان پذیر است

از آنجا که دارنده امتیاز پیش فروش، بنوعی معامله سلف با خودرو سازی مورد نظر زده و این قبیل عقود جنبه الحاقی دارد و از قبل نوشته شده و پیش خریدار نمی تواند تا مدت معینی نسبت به نقل و انتقال آن اقدام کند بنابراین حتی در قالب عقد عادی با شاهد هم فاقد اثر قانونی است زیرا سلب حق جزئی مدت دار از شما موجب بطلان عقود موجد انتقال مالکیت می گردد و این دعاوی طبق بند۷ ماده۸۴ و ماده ۸۹ آیین دادرسی مدنی دعوای قضایی مردود خواهد شد، چه شمایی که پولت رو نگرفتی و چه اون طرفی که الزام به تنظیم سند می خواهد!!

گرفتن چک هم غالبا چون متضمن متن[بابت تضمین پرداخت فلان معامله] است با اجرا از سوی شمای دارنده، نوعی خیانت در امانت را موجب می شود یعنی علی رغم بطلان توافق اصلی، اذن در نگهداری چک از سوی صادرکننده مشروط به انتقالی شده که ممکن نیست.

سوالی دیگه ای بود در خدمتم.

بدلیل اینکه بصورت قانونی نمیتوانید نسبت به انتقال خودرو اقدام نمایید حتی عادی ترین قرارداد قانونی یعنی صلحنامه ، نیز برای شما میسر نیست ، انجام این نوع معامله ریسک بالایی خواهد داشت. لزوما شخصی معتبر باشد که بتوانید حداقل ۲نفرمورد قبول هردوطرف را بعنوان شهود در یک قرارداد عادی بگنجانید و همچنین گرفتن ضمانتی معتبر مانند چک به اندازه مبلغ توافق شده میتواند از ریسک این نوع معامله بکاهد. البته ریسک این معامله بیشتر متوجه خریدار خواهد بود.

طبق دستورالعمل دولت این کار غیر قانونی است و شخص می تواند به جرم کلاهبرداری و اینکه به ایشان گفته نشده حواله غیر قابل فروش است و بهش فروخته شده شکایت کند . پس از فروختن به افرادی که ازشون مطمن نیستید خودداری کنید