میتوان تقاضای دستور موقت از دیوان عدالت کرد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۵۸ #16791204

سلام خسته نباشید، ایا وقتی که گزینش بدلیل واهی مثل گزارش کذب و اثبات نشده حراست فرد را حائز انتخاب اصلح نمیداند، ایا میشود به خاطر اینکه ممکن است حین دادرسی در دیوان عدالت زمان زیادی صرف شود و فرد دیگری مورد انتخاب گزینش قرار گیرد، تقاضای دستور موقت از دیوان عدالت کرد؟ و ایا این تقاضای دستور موقت مقبول میشود؟

مشاوره حقوقی دیوان عدالت اداری
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
دستور موقت در موضوعاتی که صلاحیت دار باشند دیوان صادر مینماید،امکانش برای موضوع شما کم میباشد و دستور به مصاحبه مجدد خواهند داد

دیوان عدالت در موضوعاتی که در صلاحیتش باشد مجاز به صدور دستور موقت می باشد

با سلام
صدور حکم اصلاحی، رفع ابهام و اشکال، دستور اجرای حکم و انفصال مستنکف و هرگونه اقدامی که مستلزم تصمیم‌گیری مجدد است، به عهده شعبه صادرکننده رای قطعی است.
لذا به مواردی جهت روند کاری دیوان نیز اشاره میکنم ::
ماده ۳۴ - درصورتی که شاکی ضمن طرح شکایت خود یا پس از آن مدعی شود که اجرای اقدامات یا تصمیمات یا آراء قطعی یا خودداری از انجام وظیفه توسط اشخاص و مراجع مذکور در ماده (۱۰) این قانون، سبب ورود خسارتی می‌گردد که جبران آن غیرممکن یا متعسر است، می‌تواند تقاضای صدور دستور موقت نماید. پس از طرح شکایت اصلی، درخواست صدور دستور موقت باید تا قبل از ختم رسیدگی، به دیوان ارائه شود. این درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.
ماده ۳۵- شعبه رسیدگی‌کننده در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع، برحسب مورد، دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات، تصمیمات و آراء مزبور یا انجام وظیفه، صادر می‌نماید. توجه کنید که :
ین ماده دارای تبصره ذیل می باشد:
تبصره- دستور موقت تاثیری در اصل شکایت ندارد و در صورت رد شکایت یا صدور قرار اسقاط یا ابطال یا رد دادخواست اصلی، دستور موقت نیز لغو می‌گردد.
ماده ۳۶- مرجع رسیدگی به تقاضای صدور دستور موقت موضوع ماده (۳۴) این قانون، شعبه‌ای است که به اصل دعوی رسیدگی می‌کند لکن در مواردی که ضمن درخواست ابطال مصوبات از هیات عمومی دیوان، تقاضای صدور دستور موقت شده باشد، ابتداء پرونده جهت رسیدگی به تقاضای مزبور به یکی از شعب ارجاع می‌شود و در صورت صدور دستور موقت در شعبه، پرونده در هیات عمومی خارج از نوبت رسیدگی می‌شود.
ماده ۳۷- شعبه دیوان موظف است در صورت صدور دستور موقت، نسبت به اصل دعوی خارج از نوبت رسیدگی و رای مقتضی صادر نماید.
جالب اینکه >این ماده دارای تبصره ذیل می باشد:
تبصره- مدیر دفتر شعبه مکلف است پرونده را به فوریت به نظر شعبه برساند و شعبه موظف به اتخاذ تصمیم فوری است.*
ماده ۳۸- در صورت صدور دستور موقت یا لغو آن، مفاد آن به طرفین و در صورت رد تقاضای صدور دستور موقت، مفاد آن به شاکی ابلاغ می‌شود. تقاضای صدور دستور موقت قبل از اتخاذ تصمیم شعبه، مانع اجرای تصمیمات قانونی موضوع ماده (۱۰) این قانون نیست.
به این ماده توجه فرمایید
ماده ۳۹- سازمانها، ادارات، هیات‌ها و ماموران طرف شکایت پس از صدور و ابلاغ دستور موقت، مکلفند طبق آن اقدام نمایند و در صورت استنکاف، شعبه صادر‌کننده دستور موقت، متخلف را به انفصال از خدمت به مدت شش ماه تا یک سال و جبران خسارت وارده محکوم می‌نماید. و در اخر
ماده ۴۰- در صورت حصول دلایلی مبنی بر عدم ضرورت ادامه اجرای دستور موقت، شعبه رسیدگی کننده نسبت به لغو آن اقدام می‌نماید.
والسلام علیکم_

درود دستورموقت گرفتن تابع مقررات وشرایطی است درصورتی آن شرایط مهیا باشد میشود

باسلام
منع خاص قانونی وجود ندارد و میتوان درخواست دستور موقت نمود