آیا میتواند زمین داده شده را پس گرفت؟

پرسیده شده
۱۲ پاسخ ۱۰۲ #16787089

سلام و عرض ادب
پدری هشتاد ساله دارم چند روز پیش برادر کوچکترم با سو استفاده از کهولت سن پدرم ان را اغفال کرده و نیمی از زمین آن را بدون اطلاع دادن به وارثین دیگر به نام خودش زده حالا پدرم شاکی شده است

مشاوره حقوقی ملکی
۱۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ابتدا باید حجر پدربزرگ در زمان‌ معامله اثبات شود تا بتوان بر اساس ماده ۵۹۶ قانون مجازات اسلامی به جهت سوء استفاده از ضعف نفس محجور از برادر شکایت کرد

با توجه به توضیحات بیان شده ،می توانید شکایتی تحت عنوان سوء استفاده از ضعف نفس مطرح کنید.

سلام چنانچه در دفتر اسناد حاضر سده و ملک را منتقل نموده است امکان بازپس گرفتن زمین وجودندارد مگر اینکه ثابت سود ایشان قصد در انتقال ملک نداشته و با سواستفاده از ضعف نفس ایشان انتقال صورت گرفته .لازم ب ذکر است باتوجه ب اینکه ایشان در زمان حیات انتقال را انجام داده اند از بحث ارث خارج است

بستگی به نوع انتقال دارد که آیا در قالب عقد بیع بوده یا صلح یا هبه.چون ظاهرا به نظر میرسد برادر شما پولی به پدرتان بابت انتقال پرداخت نکرده. پاسخ دقیق نیازمند توضیحات بیشتر و برسی اسناد انتقالی میباشد.

سلام، اگر محجورین هستند شکواییه سوء استفاده از ضعف نفس محجورین را اقامه نمایید.

اگر پدر محجور نباشذ مشکلی وجود ندارد

نحوه انتقال مهم می‌باشد لذا باید بررسی شود