آیا ابطال قولنامه توسط دیگر ورثه ها بدلیل عدم پرداخت ثمن معامله به وراث؛ از طریق دادگاه امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۷۷۴ #16603512

با سلام و عرض ادب و احترام و خسته نباشید. دوسال پیش مادرمان قبل از فوتش منزل قولنامه ای خود را به یکی از ورراث فروخته و تقریبا بعد از دو ماه از زمان وقوع معامله فوت نموده. در این معامله که مبلغ معامله هم قید شده هیچ وجهی بین مادرمان و یکی از ورراث ( خریدار ) رد و بدل نشده. آیا ابطال قولنامه توسط دیگر ورثه ها بدلیل عدم پرداخت ثمن معامله به ورراث. از طریق دادگاه امکان پذیر است؟ اگر جواب منفی است بعد از فوت مادرمان مبلغ قید شده در مبایعه نامه بعنوان سهم الارث بین ورراث تقسیم و پرداخت نشده و با توجه باینکه الان قیمت مسکن افزایش یافته. امکان درخواست سهم الارث به روز توسط دیگر وراث از طریق دادگاه از خریدار (یکی از ورراث) امکان دارد؟ با تشکر از شما

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام. اثبات اینکه هیچ وجهی رد و بدل نشده با وراث است وگرنه اصل بر این هست که معامله انجام شده. در آنصورت می توانید ثمن معامله را نیز از ایشان مطالبه کنید. خیار تاخیر ثمن نیر مدت دار و دارای سه روز مهلت است که مادرتان از آن استفاده نکرده و ساقط شده. مگر اینکه دادخواست بطلان مبایعه نامه صوری را بدهید .

باسلام
امکان فسخ قولنامه بسته به شرایط آن است ودرصورتیکه فسخ امکان پذیرنباشد مبلغ مندرج درآن ملاک عمل وقابل مطالبه است لیکن خسارت تاخیرتادیه رامیتوان ازخریدارمطالبه نمود وطبیعتاثمن معامله جزءماترک مرحومه والده خواهدبود که تمامی وراث حتی خریدارنیز ازآن ارث میبرد .

اگر بیع نامه تنظیم شده باشد امکان فسخ به دلیل تاخیر در ثمن وجود دارد ولی ابطال بلاوجه است . البته برای پاسخ دقیق تر باید متن قرارداد مورد بررسی قرار گیرد .

با سلام .اگر بیع صحیح صورت گرفته باشد امکان ابطال و جود ندارد وصرفا میتوانید ثمن معامله را مطالبه کنید به انضمام خسارت تاخیر تادیه که البته از تاریخ تقدیم دادخواست محاسبه میشه