خریدار چک مرا برگشت زده و ادعای مالکیت میکند، تکلیف چیست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۸۷۷ #16574556

باسلام
بنده یه آپارتمان رو خریده و حدودا ۸۵ درصد ثمن معامله رو پرداخت کرده و آپارتمان رو تحویل گرفته و حدود دوسال است در آنجا سکونت دارم ولی چون هنوز سند بنا به مشکلاتی که داره هنوز آماده نیست و هنوز به اسم بنده زده نشده و من هم از این بابت شکایت به الزام تنظیم سند کردم و از طرفی گویا قبل از من فروشنده همین آپارتمان رو به یه نفر دیگه فروخته بوده و خریدار فقط ۲۵ درصد پولش رو داده بود و بعدا چون با فروشنده به مشکل بر میخوره و بدون اینکه معاملش رو با فروشنده فسخ بکنه، میزاره میره و سپس بعد از یک سال، چون آپارتمان گرون میشه بر میگرده و جهت اخذ پولش به فروشنده مراجعه میکنه و فروشنده هم به جای پول، چک منو که از بابت تنظیم سند بود و در مبایعه نامه هم ذکر کرده بودیم که اخذ چک منوط به تنظیم سند هستش بهش میده سپس در موعد مقرر چون سند آماده نبود، من هم به حسابم پولی واریز نکردم تا چک پاس بشه در نتیجه خریدار اول رفته و چک منو برگشت زده و منو تهدید میکنه اگه چک رو پاس نکنم اون هم با استناد به اینکه چون معامله اش رو قبلا با فروشنده فسخ نکرده ادعای مالکیت آپارتمان رو میکنه و میخواد از من پس بگیره.
لطفا راهنمائیم فرمائین بنده کارمندم و کل دارائیم یه آپارتمانه
ممنون

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خریدار دیگر میتواند به استناد اصل تجریدی بودن اسناد تجاری وجه چک را مطالبه کند و راه دفاع برای شما نیز برابر مقررات کنوانسیون بین المللی لاهه درباره اسناد تجاری وجود دارد چرا که ایشان ثالث با حسن نیت محسوب نمیشود؛ همچنین بین دو معامله معارض آنکه تاریخ مقدم دارد معتبر است و اگر از این جهت به شما ضربی وارد شود فروشنده ملزم به جبران آن خواهد بود.
در نهایت نظر به پیچیدگی موضوع نکات دیگری نیز در این بین وجود دارد که از حوصله این پاسخ خارج است.

سلام
در فرضی که شما فرمودید فروشنده نمیتواند علیه شما طرح دعوا کند ولی خریدار قبل از شما این حق را دارد. (فروشنده شما مرتکب جرم فروش مال غیر شده)
بهتر میبود دادخواست اثبات وقوع عقد و الزام به تنظیم سند رسمی را توامان مطرح می کردید

با درود صرف تحویل گرفتن چک شما توسط خریدار قبلی به معنای قبول فسخ قطعی و صریح معامله سابق است و ایشان نمی تواند مجدد ادعای ملکی را بکند که شما متصرف و مالک آن هستید. ولی در هر صورت ایشان دارنده با حسن نیت چک هستند و در مورد ایشان نمیشود عذر آورد که چک من مربوط به تنظیم سند بوده.. محل چک را در هر حال باید پر نمایید. ولی از اینکه فروشنده، چک وعده دار و مشروط شما را به خریدار داده خیانت در امانت کرده است. و قابل شکایت است‌