چرا وکالت بلاعزل به راحتی باطل میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۲۱ #16553763

حتما افراد بسیاری فکر میکنند که وکالت بلاعزل سندی محکم است که ابطال آن به سختی امکان دارد ولی متاسفانه با همین متن که نقل قول میکنم امکان باطل کردن وکالت بلاعزل وجود دارد درضمن این وکالتی که باطل میشود هیچ تاریخی برای فسخ نداشت” هنگام اعطای وکالت نامه هیچگونه خرید و فروش و یا عقد لازم و خارجی به وقوع نپیوسته و از آنجا که عقد وکالت عقدی است جایز و موکل هر وقت بخواهد میتواند وکیل خود را عزل نماید مگر اینکه وکالت وکیل یا عدم عزل ایشان ضمن عقد لازمی شرط شده باشد که در ما نحن فیه عقد لازمی محقق نگردیده اس لذا شرط بلاعزل بودن در وکالتنامه مذکور بر خلاف مقتضای عقد جایز میباشد و اینکه عقد وکالتنامه مذکور مبتنی بر عقد شفاهی و کتبی لازمی نبوده است” حال سوال من این است که آیا باید درخواست تجدیدنظر بدهم؟

مشاوره حقوقی اسناد وکالت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وکالت بلاعزل قابل ابطال نیست مگر در شرایطی

سلام شما در تنظیم سند خودتون اشتباه کردین و از طرفی وکالت اصولا موقت بوده و بعد از اون باید عقد اصلی رو منعقد کنید ، طبق مدارک در صورت ذیحق بودن میتونید اعتراض مطرح کنید

سلام و درود، توجه داشته باشید که وکالت بلاعزل قابل فسخ نبوده و پابرجا خواهد بود؛ این نوع وکالت در صورتی که ضمن عقد لازم دیگر باشد مطلقا و در خود عقد وکالت نیز بنابر اصل آزادی قراردادی از نظر اکثر حقوقدانان بلاعزل می باشد، اگر چه برخی مراجع این نظر را نمی پسندند؛ توصیه می گردد جهت این امور حتما از متخصصین حقوقی بهره ببرید، موفق باشید.

سلام
شرط عدم عزل خلاف مقتضای عقد وکالت نیست.

با سلام گر در متن سند قید نشود که شرط عدم عزل ضمن عقد لازمی شرط شده است (موکل حق عزل وکیل را از خود سلب و ساقط کرد) طبق ظاهر موضوع شرط ضمن عقد لازم نیست و اگرچه بعضی از حقوقدانان به استناد اصل آزادی اراده و ماده ۱۰ قانون مدنی این شرط را نیز لازم‌الوفا می‌دانند، اما این نظر در مراجع قضایی، رسمی و فقهی پذیرفته نشده است؛ لذا عزل وکیل از سوی موکل بدون مراجعه به مراجع قضایی امکان‌پذیر است و در صورت اعتراض وکیل، وی باید به مراجع قضایی مراجعه و ثابت کند این شرط ضمن عقد لازمی بوده است.

وکالت بلاعزل قابل ابطال نیست لذا در صورت فوت یا جنون هر یک از وکیل و موکل باطل خواهد شد. و همچنین یکی از دیگر از شرایط ابطال وکالت بلاعزل این است که وکیل و موکل در دفتر خانه اسناد رسمی این وکالت را فسخ کنند

وکالت عقدی است جایز. این عقد بر مبنای اعتماد و تکیه بر شخصیت طرف های متقابل بسته می شود پس طبیعتا به درخواست هریک از طرفین یا فوت و حجر یکی از آنها منحل می شود. ماده ۶۷۸ قانون مدنی بیان می دارد «وکالت به طرق ذیل مرتفع می شود ۱-به عزل موکل؛ -۲ به استعفای وکیل؛ -۳ به موت یا جنون وکیل یا موکل.»
براین موارد باید سفه، ازبین رفتن متعلق وکالت و پایان مدت، در وکالت مدت دار را افزود.(۶۸۲ و ۶۸۳ ق.م)
دریک تقسیم بندی کلی، موارد انحلال به دو گروه عمده تقسیم می شود ۱-موارد فسخ ۲-موارد انفساخ
موارد فسخ به اراده طرفین انجام می شود و هرگز بصورت قهری وخود بخودی انجام نمی پذیرد و موارد انفساخ به حکم قانون انجام می شود و اراده طرفین در ایجاد و بی اثر کردن آن موثر نیست
در مورد درخواست تجدید نظر بستگی به پروند و ماهیت آن دارد که قابل تجدید نظر می باشد یانه ؟