اگر شاکی صاحب فروشگاه شوم چه جرمی داره برایشان؟

پرسیده شده
۱۶ پاسخ ۳۰۰ #16487227

با سلام. بنده از فروشگاهی ۴ عدد شیر گرفتم. که فاکتور هم موجود هست. شیرها تاریخ گذشته بودند و بعد از مصرف مسمویت پیدا کرده و به بیمارستان مراجعه کردم که بیمارستان گفت مسمومیت غذایی هست. و مامور کلانتری حاضر در بیمارستان صورتجلسه کرد بر اثر مصرف شیر تاریخ گذشته مسموم شده و به بیمارستان برای مداوا مراجعه کرده است.بهم سرم زدند و مرخصم کردند. ممنون از پاسخگوییتون

مشاوره حقوقی تعزیرات
۱۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام پیشنهاد بنده اقدام علیه ایشان از طریق تعزیرات حکومتی است

"با سلام"
شکایت شما اگر نتیجه بخش باشد صرفا جریمه نقدی به حساب دولت خواهد داشت

اثبات چنین اتهامی خیلی سخته است شما می بایست به تاریخ انقضا آن دقت می کردید

در صورت اثبات این ادعا جریمه نقدی خواهد شد و خسارت هزینه ای که بر اثر مسمومیت به شما وارد گردیده باید بپردازد.

ز قدیم الایام بازاری ها و تجار به رسمی دیرینه قبل از باز کردن محل کسب خود ساعتی را در مسجد و یا مکان هایی مخصوص طلاب به آموختن دروس فقهی می پرداختند . قراردادهای دست نوشته ی قدیمی تجار و بازاری ها معمولا تمامی موارد یک قرارداد صحیح و جامع را در برداشت و معمولا در کنار بازارها بزرگترین مساجد شهر و یا حوزه های علمیه دایر بودند و بازاری ها سرشناس ترین و مورداعتمادترین افراد شهر بودند که هم متمول بودند و هم متدین و براساس روایت معروف البیع بعداللفقه ( بیع و تجارت را شروع نکنید مگر بعد از آموختن فقه ) بدون یادگیری رسم و راه تجارت و کسب و کار محل کسب خود را نمی گشودند .
متاسفانه اکنون کسبه، بازاری ها و تجار توجه چندانی به یادگیری علوم تجارتی نشان نمی دهند و آگاهی در مورد وظایف و حقوق خود هنگام کسب و کار و تجارت ندارند . مثل مورد شما که اغلب مغازه داران نمی دانند باید روزانه کالاهای تاریخ دار خود را بررسی نمایند تا بین کالاها ، جنس تاریخ گذشته به فروش نرسد . زیرا خریدار با این گمان که جنس سالم خریداری کند به مغازه مراجعه می کند .
وفق تبصره ۴ اصلاحیه مصوب ۱۳۹۲ به ماده ۵۹ قانون نظام صنفی ؛ فروش کالاهای تاریخ‌مصرف گذشته در حکم تقلب محسوب می‌شود و مرتکب به جریمه مقرر در این ماده محکوم می‌شود. بنایراین ماده فروش کالاهای تاریخ گذشته جرم محسوب می شود و متخلف محکوم به پرداخت جریمه می شود .

درود

درصورتی که بتونی انقضای تاریخ دلیل مسمومیت بوده اثبات کنی میتونی از فروشگاه شاکی شوی ولی اگر بتونی مصالحه کنید بهتراست

بنظر من به مرکز بهداشت و صنفشون مراجعه کنید پیگیری قضایی به دردسرش نمی ارزد