چگونه ثابت کنم که شوهرم در گذشته به من نفقه نداده است؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۵,۲۰۶ #16406889

سلام

برای نفقه معوقه و حال اقدام کرده ام و برای ۱۰ سال که همسرم چون من شاغل بودم هیچ پولی به من نداده و الان باید برای ۱۰ سال هزینه دادرسی واریز کنم تا وقت رسیدگی برای نفقه بدهند، من چه کار کنم که ثابت بشه حرفم که این آقا هیچ گونه پولی به من تا الان نداده و من تمکین دارم در منزل ایشان و زن نیاز به لباس و پول درمان و مسائل شخصی دارد.

این آقا با زرنگی میخواد بگه خرج خوراک دادم و نفقه نمیده؟

لطفا راهنمایی کنید.

مشاوره حقوقی نفقه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام صرف زندگی مشترک در این ده سال در منزل همسرتان، اماره بر این است که نفقه دریافت می کرده اید . لذا یا باید با شاهد اثبات کنید شوهرتان نفقه نمی داده و یا تقاضای قسم کنید از شوهرتان که ایشان به شما نفقه برای تمامی موارد در زندگی به شما می داده است

بار اثبات پرداخت نفقه بر عهده مرد است. شما نیازی به اثبات ندارد صرف ادعای عدم پرداخت و مطالبه کفایت میکند.

زوجه الزامی به اثبات (عدم) پرداخت نفقه ندارد. ولی با توجه به تکلیف قانونی انفاق، زوج بار اثبات پرداخت نفقه را بر عهده خواهد داشت و باید ثابت نماید که نفقه تکلیفی خود را پرداخت کرده است.

سلام اگر در این ده سال در منزل همسرتان بوده اید اماره بر این است که نفقه دریافت می کرده اید . هم جنین عدم اقدام شما به مطالبه در طول این ۱۰ سال نیز اماره دیگری بر عدم تمایل شما به دریافت نفقه است . اما با توجه به شاغل بودن شما و در صورتی که مدارکی هم دال بر انجام هزینه در خانه ارائه بدع=هید ، در این صورت شوهر باید اثبات کند که نفقه را پرداخت می کرده است .

درسته که شما ده سال زیریک سقف زندگی کردید اما به لحاظ شاغل بودن شما ، شوهرتان بابت هزینه های زندگی و پوشاک شما هیچ هزینه ای نکرده و جهت اثبات ادعا ، نیازمند دوشاهد هستید

با سلام و احترام
با استناد به شهادت شهود و اینکه هزینه های زندگی راخودتان پرداخت کرده اید در حالی که وظیفه زوج بوده است

سلام زمانی که زوجین زیر یک سقف زندگی می کنند اصل بر این است که زن تمکین می کند و مرد نفقه پرداخت می کند مگر اینکه خلاف آن ثابت شود (در این مواقع بار اثبات بر عهده مرد می باشد.) مثلا خانم به استناد فیش های واریزی و فاکتور ها ،پرداختی خود را ثابت کند.