آیا من می‌توانم اجرت المثل ایام تصرف این ۲ سال را مطالبه کنم؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۶۸ #16376738

سلام،دختر و داماد بنده به مدت ۲ سال در خانه ای که متعلق به من بود زندگی کرده اند و هیچگونه اجاره ای پرداخت نکرده اند، البته اجاره نامه ای هم بین ما تنظیم نشده. الان با یکدیگر دچار اختلاف شده ایم.

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام
دوست گرامی شما قبل از این دو سال قراردادی داشته اید که دخترتان در آن مکان ساکن بوده اند اگر قبل از این دو سال قراردادی در دست دارید میتوانید درخواست اجرت المثل ایام تصرف دوسال را با توجه به مبلغی که در اخیرالذکر شده مینماید واگر مبلغ مشخص نکرده اید با ارجاع به ام کارشناسی و تعیین نرخ اجرت المثل اقدام نمایید ولی اگر هیچ قراردادی در دست ندارید وکلا همین دوسال وبدون قرارداد اجاره داده اید با توجه به اینکه مستاجر دخترتان میباشد بستگی به دفاعیات و اظهارات ایشان دارد که آیا اجاره بودن منزل را قبول دارند یا ادعای دیگری دال بر توافقی بودن و مجانی بودن سکونتشان دارند که در چنین شرایطی شما به عنوان مدعی باید با ادله و استناداتی از قبیل شهادت شهود و مطلعین بتوانید ادعایتان را ثابت کنید براساس قاعده فقهی البینه علی المدعی

با سلام. در صورتی که در گذشته قصد تبرع (یعنی رضایت نسبت به عدم پرداخت اجاره)، نداشته اید میتوانید اجرت المثل دریافت کنید. در مورد آینده نیز با ارسال اظهارنامه شرایط سکونت را اعلام فرمایید.

قطعا میتواتید پس از ارسال اظهارنامه ازآنهامطالبه اجرت المثل نمایید, چون قبلا بقصد تبرعی به ایشان متزل راداده اید البته بهتراست گذشت کنید

بسمه تعالی. در صورتیکه ثابت کنید بدون اجازه شما ملک رو تصرف کرده اند و یا بیشتر از مدتی که اجازه دادید تصرف کردند میتوانید اجرت المثل ایام تصرف رو مطالبه کنید زیرا بدوا قریب بالیقین با اذن و مجوز حضرتعالی در ملک مذکور ساکن شدند و چون قراردادی مبنی بر اجاره نداشتید فرض دادگاه بر رایگان قراردادن ملک است لذا چنانچه به معوقات بخواهید دادخواستی طرح کنید بنده حقیر بسیار ضعیف میدانم به نتبجه برسید اما نسبت به آینده میتوانید پس از ارسال اظهار نامه و اطلاع رسانی مبنی بر تاریخ تخلیه و اتمام مهلت در صورت عدم تخلیه طرح دعوی بفرمایید.
از لطایف کلام اینکه.. اگر بتوانید بنحوی این مساله رو مدیریت بفرمایید که نشان از بزرگی و کرامت حضرتعالی و گذشت بر فرزندتان باشد به معنای ویژه آیی از پدر بودن خواهید رسید که بسیار بر قبر و منزلت شما عزیز بزرگوار خواهد افزود که بی تردید در درگاه الهی بی پاداش و اجر نخواهد ماند.. البته مشروط بر زندگی مشترک صبیه حضرتعالی با داماد محترمتان باشد. . امیدوارم جسارت این حقیر رو از باب احترام و محبت قرار بدید که آرزوی سلامتی و عاقبت بخیری شما در دعای این حقیر از پرودگار است

در صورتیکه بتوانید سکونت ایشان را اثبات کنید قادر به مطالبه اجرت المثل ایام تصرف را بنمائید .

با سلام بله با جلب نظر کارشناس واینکه شما قصد تبرع نداشته اید میتوانید مطالبه کنید

سلام ، چنانچه شهودی بر اقامت دو ساله داماد خود در منزل دارید می توان دعوی مطالبه اجرت المثل را اقامه داشت