مالک سهام چه کسی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۰۳ #16372374

باسلام و احترام
شخص الف با کمک شخص ت خرید سهام انجام میدهد ولی بدلیل خرید محدود شخص الف مجبور شده به نام شخص ب بدون اطلاع و رضایت او، اما با پول شخص الف و به قصد تملک خرید سهام صورت گرفته و بعد از مدتی الف سهام را به ت فروخته است شخص ت کاملا از موضوع به نام ب بودن سهام مطلع بوده و بعد از خرید سهام از الف، افزایش سرمایه داده ( شخص ت)
حالا در این شرایط که ب اطلاع و رضایت نداشته و قصد انتقال سهام را ندارد.
۲- آیا ب باید به ت سهام را انتقال دهد یا اجباری نیست؟
۳- وظیفه شخص الف در این موضوع چیست؟
*و اینکه آیا معامله فضولی است؟(چون شخص الف با پول خود و قصد تملک خرید کرده و اینکه شخص ب بدون اطلاع بوده و حال که مطلع شده رضایت به انتقال ندارد.

مشاوره حقوقی بورس
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام .معامله فضولی است و لذا جهت انتقال باید شخصی که سهام به نام ایشان بوده اجازه بدهد . ضمنا این کار مصداق فروش مال غیر است و جنبه کیفری هم دارد .

سلام
معاملات فضولی است
باید معامله را ردکند و یا اجازه کند در صورت رد کردن معامله باطل خواهد شد و در صورت تایید معامله صحیح است

با سلام چون معامله برای دیگری بوده است و معامله کننده سمت نداشته است مشمول معاملات فضولی است یعنی الف فضول محسوب می شود، حال ت باید معامله را رد یا اجازه کند در صورت رد کردن معامله باطل خواهد شد و در صورت تایید معامله صحیح محسوب می شود. ت در صورتی که از تاخیر ب متضرر می شود میتواند الزام او به رد یا اجازه را بخواهد.