اعتبار صلح نامه ای که در دفترخانه تنظیم نشده بعد از فوت یکی از طرفین، به چه صورت است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱,۴۸۶ #16319401

با سلام در صورتیکه آپارتمانی بدون مراجعه به دفتر خانه به شخصی صلح شود آیا بعد از فوت یکی از طرفین اعتبار قانونی برای نقل و انتقال یا فروش دارد؟

مشاوره حقوقی صلح
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق ماده ۴۷ قانون ثبت صلح نامه و هبه نامه باید بصورت رسمی منعقد شود در غیر این صورت طبق ماده ۴۸ قانون مزبور سندی که مطابق ماده ۴۷ باید به ثبت برسد و به ثبت نرسیده، در هیچ یک از ادارات و محاکم پذیرفته نخواهد شد.

تنفیذ صلح نامه قابلیت استماع ندارد
چون شان نزول عنوان «تنفیذ» برای معاملات اکراهی، و فضولی و اشتباهات فرعی می‌باشد یعنی معاملاتی که فضولی یا اکراهی باشد، غیرنافذ است که توسط مالک یا مکره نافذ می‌شود. لذا صلح‌نامه که طرفین هیچ‌گونه اختلافی در مورد آن ندارند طرح دعوای تنفیذ آن بی‌معناست؛ چون اختلافی در میان نیست که بخواهیم با طرح دعوا، دادگاه فصل خصومت نماید
و برابر ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی دعوایی در دادگاه قابلیت استماع را دارد که برابر قانون طرح شده باشد که در دعوایی که اختلاف نباشد و ترافعی نباشد، برابر قانون دعوا تلقی نخواهد شد و قابلیت استماع ندارد.

با توجه به اینکه صلحنامه رسمی نیست چنانچه حتی یکی از ورثه آن را قبول نداشته باشد باید ابتدا از طریق دادگاه نسبت به تنفیذ صلحنامه اقدام نمایید در صورت تایید اعتبار آن طبق صلحنامه عمل می شود.

با سلام، در فرض سوال قرارداد معتبر است و با فوت یکی از طرفین قرارداد از بین نمی رود.