آیا شورای عالی ثبت میتواند رای دیوان را نادیده گرفته و متناقض با آن رای دهد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۲ #16278622

با سلام و احترام
اینجانب مهریه خود را در تاریخ اردیبهشت ۹۸ به اجرا گذاشتم و اکنون که حدود یک سال و نیم از آن میگذرد هنوز پرونده در اداره ثبت است. همسرم فقط یک منزل مسکونی آپارتمانی ۸۲ متری دارد که با رای هیات نظارت استان ۲ دانگ از آن بابت مهریه من توقیف شده است با توجه به اظهارات همسرم و تایید کارشناس اداره ثبت هیات نظارت استان ملک را بیش از شان عرفی و خانوادگی ایشان تشخیص دادند پس از ابلاغ رای هیات نظارت استان همسرم همزمان به دیوان عدالت ادارای و شورای عالی ثبت شکایت کرد که دیوان عدالت اداری، هم در مرحله بدوی و هم تجدید نظر رای هیات نظارت استان را قانونی و وارد دانسته و آن را تایید کردند. پس از ابلاغ رای دیوان من آن را به اداره ثبت بردم که درخواست مزایده بدهم چون رای دیوان زودتر از رای شورای عالی ثبت صادر و ابلاغ شد ولی اداره ثبت شهرستان به من گفتند ما باید منتظر رای شورای عالی ثبت باشیم و با رای دیوان اجازه مزایده ملک را نمیدهند و اینجانب هم رای بدوی و تجدید نظر را با لوایحی تقدیم شورای عالی ثبت نمودم حال سوال من این است با توجه به اینکه تنها مرجعی که میتواند رای شورای عالی ثبت را نقض کند دیوان عدالت اداری است، آیا شورای عالی ثبت میتواند رای دیوان را نادیده گرفته و متناقض با آن رای دهد؟ با تشکر

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

خیر شورای عالی ثبت نمیتواند رای دیوان را نادیده بگیرد

خیر نظر دیوان به دلیل مرجع بالاتر لازم الاتباع است

درود
اصل بر این است که آرا هیات نظارت قابل اعتراض در شورای عالی ثبت است و شماباید منتظر رای شورا عالی بمانید.

با سلام پاسخ منفی است و مطابق نظر دیوان باید عمل گردد.