برای رفع سوء اثر چک برگشتی که ضمانت بوده، چه باید بکنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲,۲۸۱ #16256001

سلام و خسته نباشید
من سال ۱۳۹۲ یک فقره چک دویست میلیون تومانی بایت ضمانت دادم که طرف مقابل به دلایلی جهت اذیت چک را برگشت زد ولی تا کنون هیچ اقدام قضایی صورت نداده حال هیچ دسترسی ندارم برای رفع سو اثر چک چه کنم؟

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سه راه بیشتر برای شما وجود نداره: ۱- لاشه چک را از دارنده بگیرید و به بانک ارائه دهید و اگه لاشه چک به دلایلی مفقود شده است رضایت نامه محضری دارنده چک را به بانک ارائه دهید۲- مبلغ چک را به حساب جاری خود واریز کنید تا ظرف دوسال چنانچه دارنده چک را به بانک ارائه ندهد ، از چک شما رفع سوء اثر می شود ۳- مدت هفت سال که از برگشت چک بگذرد چک شما از سیستم حذف می شود و رفع سواثر می شود.

سلام
مطابق قانون چک برای رفع سوء اثر از چک برگشتی موضوع سوال یکی از موارد زیر را بایستی انجام داد:

ارائه لاشه چک به بانک محال‌علیه؛

ارائه رضایت‌نامه رسمی (تنظیم‌شده در دفاتر اسناد رسمی از دارنده چک یا نامه رسمی از شخص حقوقی دولتی یا عمومی غیردولتی دارنده چک؛

ارائه نامه رسمی از مرجع قضائی یا ثبتی ذی‌صلاح مبنی بر اتمام عملیات اجرائی در خصوص چک؛

ارائه حکم قضائی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب در خصوص چک

چنانچه دارنده حاضر به ارایه لاشه چک یا رضایت نامه نیست شما بایستی با تقدیم دادخواست به مراجع قضایی استرداد لاشه چک و اثبات برائت ذمه خود را مطالبه و حکم قطعیت یافته را به بانک تسلیم نمایید . موفق باشید