آیا امکان فسخ قولنامه خودرو به دلیل اینکه خریدار ادعا می کند خودرو معیوب است می باشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲,۹۴۴ #15624068

با احترام
اینجانب یک دستگاه خودرو سمند تاکسی به همراه خط را به مبلغ کل ۲۹ میلیون فروخته ام که ۲۵ میلیون آن را نقدا دریافت کرده ام و ۴ میلیون دیگر قرار شده است در هنگام انتقال سند از طریق چک بانکی دریافتی نقد شود.
در قرارداد ذکر شده است که
- مورد معامله با تمام لوازم موجود و اسناد و مدارک ، با رویت کامل فنی ، بدنه ، توسط خریدار و یا کارشناس منتخب وی صورت گرفت و از کمیت و کیفیت آن آگاه می باشد.
این قرارداد در تاریخ ۴ ام اردیبهشت انجام شد و قرار شد تا تاریخ ۹۸/۲/۳۰ تمام کارها انجام شود و سند به نام شود و چک پول شود ، این معامله تا ۲۴ ساعت قابل برگشت می باشد و مبلغ ۳ میلیون تومان پشیمان کرد نوشته شد.
در ضمن شاهد هم حضور داشته و قرار داد را امضاء کرده و در جریان است که شفاهی توافق شده قرارداد به هیچ وجه قابل برگشت نمی باشد.
با توجه به موارد بالا ، اکنون یعنی تاریخ ۹۸/۲/۲۵ خریدار خودرو را به صورت معیوب (روغن سوزی) و به عنوان اینکه خودرو خراب بوده و همچنین بیش از قیمت فروخته شده می خواهد قرار داد را فسخ نماید آیا با توجه به بندهایی که در قرارداد است و ششهادت شهود می تواند چنین اقدامی انجام دهد؟
سپاس گذارم

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنان چه بر اسا نظر کارشناس روغن سوزی خودرو تایید شود و این عیب در زمان عقد مخفی بوده باشد ( و معمولا هم مخفی است ) خریدار از تاریخ علم به عیب می تواند خیار عیب را فورا اعمال و قرارداد را فسخ کند .

نظریه کارشناس رسمی میتواند موثر باشد با این توضیح که عدم اشاره به عیب خودرو در قرارداد به نشانه عدم وجود عیب و سلامت مورد معامله خواهد بود

سلام . چنان چه بر اسا نظر کارشناس روغن سوزی خودرو تایید شود و این عیب در زمان عقد مخفی بوده باشد ( و معمولا هم مخفی است ) خریدار از تاریخ علم به عیب می تواند خیار عیب را فورا اعمال و قرارداد را فسخ کند .

با توجه به اینکه در قرارداد نوشته شده از لحاظ فنی به رویت کارشناس رسیده است و از طرفی با توجه به اینکه حق فسخ تا 24 ساعت در نظر گرفته شده و اکنون این زمان سپری شده است خریدار حق فسخ نخواهد داشت.