حذف نام همسر از شناسنامه ممکن میباشد؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۵۵ #15515984

سلام خانمی که یبار تو عقد بوده و با شوهرش رابطه داشته در صورت ازدواج مجدد و جدا شدن در عقد و در صورت رابطه با شوهر دومی آیا نام ایشان از شناسنامه شوهر حذف می‌شود و آیا باید برن پزشک قانونی واس عدم بارداری یا نه

مشاوره حقوقی حذف نام همسر از شناسنامه
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام در حالیکه زوجه دوشیزه باشد یا ازدواج مجدد قابل حذف هست

با سلام
در صورت دوشیزه بودن یا ازدواج مجدد حذف میشود

با سلام با توجه به اینکه خانم اگر دوشیزه باشد و جدا شود با توجه به نامه صادره از دادگاه به ثبت احوال مبنی بر تعویض شناسنامه خانم و آقا هردو تعویض میشود اما اگر خانم دوشیزه نباشد نام هردو نفر در شناسنامه شان باقی میماند تا اینکه دوباره ازدواج کنند .

بادرودوسلام درصورت دوشیزه بودن یا ازدواج مجدداسم همسرحذف می شود.

امکان حذف نام همسر اول از شناسنامه با ازدواج مجدد وجود دارد.

در صورت دوشیزه بودن یا ازدواج مجدد نام همسر پاک خواهد شد

چگونگی حذف نام همسر سابق (زن یا شوهر) از شناسنامه

‌بر اساس ماده ۳۳ قانون ثبت احوال، «در المثنای شناسنامه مرد یا زن آخرین نکاح و طلاق یا بذل مدت و در صورت تعدد زوجات آن تعداد ازدواج که به قوت خود باقی است منعکس خواهد‌شد. ‌ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه درج نخواهد شد.»

بنابراین؛

الف- در صورتی که زن غیر مدخوله باشد و طلاق به آن شرایط صادر شود، هم زن و هم مرد می‌توانند با دریافت شناسنامه المثنی نام همسر قبلی و طلاق ثبت شده را از شناسنامه حذف نماید.

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری نیز در دادنامه‌های ۲۰۶ و ۲۰۷ مورخ ۱۳۹۲/۴/۲۷ خود، بر عموم و اطلاق حکم مقنن درخصوص عدم درج ازدواج و طلاق غیر مدخوله در المثنای شناسنامه زوجین (چه زن و چه مرد) تاکید کرده است.

ب: چنانچه طلاق غیرمدخوله نباشد؛ هر یک از زن یا شوهر، با انتخاب همسر دوم و ثبت رسمی ازدواج و ثبت شدن نام او در شناسنامه‌اش، می‌تواند به اداره ثبت احوال مراجعه کند و درخواست برای حذف نام همسر اول را ارائه دهد.

حذف نام همسر اول از شناسنامه منوط به ثبت رسمی ازدواج دوم و ثبت‌نام همسر جدید در شناسنامه فرد است، بنابراین به ‌صرف انتخاب همسر و معرفی او نمی‌توان از این مقرره قانونی استفاده کرد.

نکته: فقط نام همسر در شناسنامه جدید حذف خواهد شد و نام فرزندان مشترک ازدواج سابق، کماکان در شناسنامه المثنی درج می‌شود.