حضانت فرزند بعد از فوت پدر بر عهده چه کسی است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۸۵۱ #15357267

سلام
آیا خانواده پدر می توانند فرزند را از مادر خود جدا کنند؟

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
حضانت با مادر است

با سلام بعد از فوت پدر حضانت فرزند با مادر است تنها در صورتی که مادر صلاحیت نگهداری فرزند را نداشته یا ازدواج مجدد کند می توان درخواست سلب حضانت مادر مطرح شود

ابتدا لازم بذکر است که مسئله حضانت با ولایت دو مقوله جداست بنابراین در صورت فوت پدر با وجود زنده بودن پدر بزرگ پدری طفل ، حضانت با مادر خواهد بود هرچندکه طبق مواردی خاص و با صدور حکم دادگاه امکان سلب حضانت از مادر وجود دارد

بر اساس ماده ۱۱۷۱ قانون مدنی " در صورت فوت یکی از ابوین ، حضانت طفل با آن که زنده است خواهد بود ؛ هر چند متوفی پدر طفل بوده و برای او قیم معین کرده باشد " . بر اساس این ماده ، در صورتی که حضانت کودک با پدر باشد و پدر فوت کند ، در صورتی که مادر کودک زنده باشد ، حضانت طفل بر عهده مادر خواهد بود ، نه هیچکس دیگر . حتی در صورتی که پدر قیم تعیین کرده باشد و یا در موردی هم که بعد از فوت پدر ولایت با جد پدری باشد ، باز هم حضانت کودک با مادر خواهد بود . بنابراین ، در صورتی که پدر کودک فوت کرده باشد ، پدر بزرگ کودک یا قیمی که از طرف پدر تعیین شده بود ، صلاحیت بر عهده گرفتن حضانت کودک را نخواهند داشت . بلکه حضانت بر عهده مادر است .