امکان شکایت هست از لحاظ قانونی یا خیر؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۷۰ #15158849

باسلام و خسته نیاشید مغازه در مجتمع تجاری دارم که سرقفلی هست. شارژ مجتمع رو به یکباره ۵۰ درصد افزایش دادند و ما اعتراض کردیم و خواهان بیلان مالی شدیم. و مدیر مجتمع تهدید کردن که اگه بیلان بخواین. کاری میکنم که مالک جا رو ازتون بگیره و حکم تخلیه میگیریم. چون شما سرقفلی هستین و حق اعتراض ندارید و مشکل دیگه ای که هست. فضای مجتمع رو به چندین نفر اجاره دادند و مزاحمت ایجاد میکنند برای فروشگاه ها و هیچ یک از مالکین راضی نیستند و مشخص نیست. اجاره بها اینها چه میشود.

مشاوره حقوقی سرقفلی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
طبق آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها هر یکاز شرکاء که در مورد سهمیه یا میزان هزینه مربوط به سهم خود معترض باشد می‌تواند به مدیر مراجعه و تقاضای رسیدگی نسبت به موضوع را بنماید، در صورت عدم رسیدگی یا رد اعتراض، شریک می‌‌تواند به مراجع صلاحیت‌دار قضایی مراجعه کند.

هرگونه تصمیم گیری در خصوص انتخاب مدیر و انجام اقدامات اجرایی هیات مدیره و همچنین میزان و نحوه دریافت شارژ و مسایل مربوط به مشاعات مجتمع منوط به طرح و تصویب در مجمع عمومی مالکین یا صاحبان سرقفلی مغازه میباشد . همچنین مدت مدیریت مجتمع نیز باید به صورت محدود و با تصویب دوره ای اعضای مجمع عمومی باشد . از سوی دیگر اعضای هیات مدیره مکلف به اعلام ریز هزینه ها و تقدیم بیلان مالی به اعضا طی دوره های مشخصی هستند که در صورت تخطی از این وظایف امکان پیگیری قانونی موضوع توسط هریک از اعضای مجتمع وجود خواهد داشت .

سلام
هیات مدیره مجتمع های بزرگ تجاری و مسکونی و مجامع عمومی آنها وظایفی دارند که باید به آنها توجه شود.
اولا باید بررسی شود که آیا انتخاب اعضای هیئت مدیره قانونی و صحیح بوده یا خیر.
بر فرض صحت، هیات مدیره بر اساس ضوابط مشخصی که قانون به آنها اشاره کرده است میزان شارژ هر واحد و سهم هر یک را مشخص می کند و قطعا نمی تواند ناگهانی ۵۰درصد به مبلغ شارژ اضافه کند.
بنا براین به موجب ماده ۲۴ آئین نامه اجرائی قانون تملک آپارتمانها ، هر یک از شرکا (مالکین هر واحد تجاری و یا مستاجر که قائم مقام مالک محسوب می شود)که در مورد سهم یا میزان هزینه مربوط به سهم خود معترض باشد ، می‌تواند به مدیر یا مدیران مراجعه و تقاضای رسیدگی نسبت به موضوع را بنماید.
نیازی نیست شریک حتما مالک باشد تا حق اعتراض داشته باشد! و اصلا اینجا مالکیت موضوعیت ندارد.
بنابراین مدیر موظف است که به اعتراض شریک یا شرکا رسیدگی نماید البته ممکن است که اعتراض منطقی نباشد ولی رسیدگی به اعتراض به هر حال وظیفه مدیر بوده و در صورت عدم رسیدگی مدیر به اعتراض شرکا ، آنان می‌توانند به مراجع صلاحیت‌دار قضایی مراجعه نمایند .
به نظر می رسد بهتر است یک اظهارنامه با موضوع اخطار بابت رسیدگی به اعتراض جمعی از شرکا نسبت به هزینه شارژ ارسال کنید.
سپس اگر همچنان وقعی نهاده نشد اقدام به ثبت دادخواست از محاکم نمایید.

با سلام
بله شما میتوانید از طریق مراجع قضایی اقدام به احقاق حقوق خویش نمایید .