میگویند که آن ها نیز از آن خانه ارث میبردند با این اعاده که قولنامه فروش صوری بوده، چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۸۲ #14864883

سلام خسته نباشید ؛ خلاصه بیان کنم از پدرم به من یک خانه به ارث رسیده و من پنج ماهی میشود که آن خانه را فروخته ام . اما ناگهان با شکایت دختر عمه هایم مواجه شدم که آن ها نیز از آن خانه ارث میبردند با این اعاده که قولنامه فروش آن خانه توسط پدربزرگ مرحومم به پدر مرحومم سوری بوده. در صورتی که این گونه نیست و پدربزگم آن خانه را به پدرم به صورت قولنامه ای و با شاهد فروخته که متاسفانه نه فروشنده و نه خریدار در قید حیات نیستند . حال سوال من اینجاست که آیا آن ها شانسی برای دریافت حق و حقوق شرعی من دارند؟ و سوال بعد که در صورت شکست ادعای واحی آن ها آیا من میتوانم از ان ها اعاده حیثیت کرده تا حق و حقوق و هزینه وکیل و وقتی که از من گرفته شده را جبران نمایند ؟ تشکر

مشاوره حقوقی ارث
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگه بتونید ثابت کنید که ملک در مالکیت پدر شما بوده موضوع سهم سایرین منتفی خواهد شد

در صورتی که صحت مبایعه نامه اثبات شود ادعایی از سوی دختر عمه های شما قابل استماع نیست لاکن در صورتی که صوری بودن قولنامه به اثبات برسد معامله شما باطل خواهد بود و خانه به عنوان ماترک بین وراث تقسیم خواهد شد

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، اگه بتونید ثابت کنید که ملک در مالکیت پدر شما بوده موضوع سهم سایرین منتفی خواهد شد

باتوجه به صرف وجود قولنامه باید دادخواست اثبات بیع و الزام به تنظیم سند بدهید و مالکیت را اثبات کنید تا اگر کسی ادعایی دارد درمقابل شما اثبات کند. درغیراینصورت معامله پدر شما باطل و انها نیز ارث میبرند . شما صرفا هزینه های دادرسی و وکیل را میتوانید مطالبه کنید

صوری بودن معامله باوجود فوت هردو بسیار سخت اثبات میشود وبه نظرمیرسد شکایت انهابجایی نمیرسد نگران نباشیو

سلام .ابتدائا میبایست احراز وقوع بیع و اثبات مالکیت مطرح شود با اثبات این قضیه و مالک بودن معامله باطل خواهد شد و ملک موصوف جزو ماترک آنها خواهد بود .در صورت واهی بودن شکایت و عدم نتیجه میتواند مطالبه خسارات وارده را بنمایید .اما اعاده حیثیت منتفی ست چون موضوع کیفری نیست