من چه کنم که می خواهم سهمم در مزایده باشد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۴۳ #14743518

با سلام و خسته نباشید.
ما یک ملک مشاع داریم که ۵ ورثه دارد یکی از ورثه همسرش به عنوان مهریه از اداره اول اجرای اسناد رسمی درخواست مهریه اش کرده و ۳/۵ دونگ سهم همسرش طبق نظر کارشناس به مزاییده خواهد رفت اما ما هم می خواهیم سهم خودمون هم در مزاییده به فروش برود تا در آینده به مشکل بر نخوریم چون ملک غیر قابل افراز هستش اما اداره اول اجرای اسناد رسمی قبول نمی کند و می گویند فقط سهم بدهکار به فروش گذاشته می‌شود شما مجدد شکایت کنید بعد مزاییده و در خواست فروش مال مشاع کنید حال من چه کنم که می خواهم سهمم در مزاییده باشد لطفا من را راهنمایی کنید بدجور گیر کردم با تشکر از وقتتون…

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
در وضعیتی که بیان فرمودید، چون مهریه از دیون ممتازه است، و مراحل قانون آن تا زمان مزایده طی شده، راهی برای جلوگیری از اجرای آن قسمت از سهام ملک وجود ندارد. لکن شما می توانید دادخواست فروش ملک مشاع را از دادگاه داشته باشید. در این حالت پس از صدور رای تقاضای صدور اجراییه و سپس مزایده ی سهام مربوط به خود را انجام دهید.

باسلام اصولا در مزایده اگر ملکی قابل افراز نباشد تمام متری و مزایده گذاشته میشود

امکان درخواست مزایده مال مشاع از طریق اجرای ثبت به نحو مذکور وجود نداشته و اجرای ثبت تنها در خصوص وصول دیون اقدام مینماید . شما باید از طریق دادگاه درخواست الزام به فروش ملک مشاع مطرح کنید .

قابل افراز بودن یا نبودن ملک مشاعی مربوطه دراینخصوص تاثیرگذار میباشد .اما توجه داشته باشید موضوع مزایده گذاشتن سهم مدیون با درخواست شما دو مسئله جدا می باشد .اما اگر ملک قابل افراز نیست شما دستور فروش مال مشاع را از دادگاه دریافت نمایید و با تجدید مزایده تماما به مزایده گذاشته خواهد شد

وقت بخیر
معمولا کل ملک مشاعی که قابل افراز نیست در مزایده شرکت داده می شود
کل ششدانگ ملک مشاعی که قابل افراز نباشد ، در مزایده شرکت داده شده و پس از اجرای مزایده ، سهم هر کدام از ورثه یا سهامداران در حساب دادگستری نگهداری شده و پس از کسر کسورات قانونی مانند هزینه های مزایده ، به وراث پرداخت می گردد

سلام وقت به خیر شما دادخواستی تحت عنوان درخواست فروش ملک مشاعی به دلیل غیر قابل افراز بودن به طرفیت کلیه ورثه به دادگاه میدهید تا سریعا کارتون انجام بشه و چون سه و نیم دانگ برای مزایده گذاشتند با شرایط ملک که فرمودید مسلما برای نوبت اول به فروش نخواهد رفت و برای نوبت دوم دادخواستتون به حکم رسیده و به مزایده خواهید رسید درصورت عدم توضیح مناسب و عدم توجیه از طریق مشاوره تلفنی بنیاد اقدام کنید تا بهتر براتون تشریح کنم من در خدمتتون هستم

باسلام.
اداره پنجم اجرای ثبت شما را درست راهنمایی کردند.
شما می توانید دادخواست فروش ملک را بدهید که از طریق اجرای احکام پس از صدور رای، ملک شما به مزایده گذاشته می شود.
اگر سهم برادرتان در روز مزایده به فروش نرسد، همسر برادرتان مالک آن سهم می شوند.