نحوه ی تقسیم ارث بعد از مرگ پدر، بین دختر و همسر دوم به چه ترتیبی است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۱,۲۵۸ #14742393

با سلام
میخواستم نحوه ی تقسیم ارث ( از حقوق پدرم ) رو بین خودم که تک فرزند دختر و مجرد هستم و همسر دوم پدرم که ۴۹۹ عدد سکه مهریه دارد و بعد از فوت پدرم مهریه رو به اجرا گذاشته بدونم.
اینکه کل حقوق پدرم و حتی سهمی که به من میرسه رو همسر دوم میتونه توقیف کنه درسته؟
منظور از سال قبل از وصول چی هست ؟
سال ازدواج ۷۵ بوده و سال فوت پدرم ۸۷ ( و در همین سال مهریه به اجرا گذاشته شده )

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام تسویه دیون متوفی اولویت دارد. و مهریه دین پدر است

سلام بعد از فوت پدرتان فرزند و همسر دایمی متوفی جزو ورثه متوفی محسوب می‌شود و ارث می برند که همسر با داشتن اولاد یک هشتم از اموال متوفی و در صورت نداشتن فرزند یک چهارم از اموال متوفی را به ارث می برد و مابقی به فرزند (شما) می رسد. مهریه جزو دیون ممتاز محسوب و از اموال متوفی وصول می شود حقوق مستمری هم به زوجه دایمی متوفی با سهام ۵۰ درصد میرسد و ۲۵درصد از حقوق متوفی سهام فرزند دختر که ازدواج ننموده و شاغل نیز نباشد تعلق می‌گیرد.

سلام و وقت بخیر
مهریه جزء دیون ممتاز است که بعد از فوت زوج هم قابل وصول است به طرفیت ورثه لذا بعد از احتساب مهریه باقی ماترک بین وراث دیگر تقسیم می شود. در خصوص حقوق پدرتون مادامی که شما ازدواج نکرده اید به عنوان مستمربگیر برای شما مقرر می شود.