اداره مالیات امکان استعلام لیست اموال پدرم را دارد در صورتی که من اعلام بی اطلاعی از اموال وی بکنم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۸۰ #14678767

با سلام پدر بنده در سال ۱۳۹۰ فوت شدن و از زمان تولد از ایشان جدا زندگی میکردم ؛ فلذا هیچ‌گونه اطلاعی از اموال و دارایی ایشان ندارم . اکنون پس از گذشت ده سال از فوت ایشان قصد اقدام برای دریافت گواهی انحصار وراثت را دارم ؛ و با توجه به فوت ایشان قبل از سال ۹۵ برای دریافت گواهی حصر وراثت نیاز به ثبت اظهارنامه مالیات بر ارث پیش از تقدیم دادخواست می‌باشد ؛ در ضمن تا جایی که اطلاع دارم ایشان در زمان فوت هیچگونه اموالی نداشته اند ؛حال سوالی که از شما بزرگواران دارم :
۱_ در اظهارنامه مالیاتی لیست اموال را چگونه اعلام بکنم ؟ ( بدون مال اعلام بکنم یا اینکه ابراز بی اطلاعی بکنم ؟ اگر بدون مال اعلام بکنم و بعدا مشخص شود متوفی اموالی داشته با توضیحات فوق ؛ آیا مشمول فرار مالیاتی میشود و مجازات در پی دارد ؟)

۳- با توجه به جدا زندگی کردن از پدرم و عدم اطلاع از ایشان و عدم اطلاع از اموال ایشان و عدم دسترسی به اموال احتمالی ایشان ؛ اگر مشخص شود ایشان اموالی داشته و با توجه به تاخیر ۱۰ ساله بنده برای دریافت گواهی حصر وراثت و ثبت اظهارنامه مالیات بر ارث ؛ آیا جریمه مالیاتی مشمول بنده میشود ؟

۴- و در آخر در صورت عدم پرداخت مالیات بر ارث ؛ آیا در صورتی که وراث اقدامی برای فروش ارث نکنند ؛ اداره مالیات میتواند برای اخذ مالیات اقدامی بکند ؟ یا تا زمانی که اقدامی برای فروش و نقل و انتقال ارث صورت نگیرد ؛ پرداخت مالیات بر ارث الزامی نیست ؟

شایان ذکر است که گواهی فوت ایشان به درخواست شهرداری صادر شده است

مشاوره حقوقی مالیات بر ارث
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نسبت به گواهی حصر وراثت اقدام کنید دوست عزیز تا بتونید دادخواست تحریر ترکه مطرح کنید

با اخذ گواهی حصر وراثت نسبت به تقدیم دادخواست تحریر ترکه اقدام نمایید