آیا میتوانند درخواست استرداد طلاها را نمایند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۸۰ #14593235

با سلام
بنده عقد هستم و به دلایل فساد اخلاقی همسرم پروسه طلاق را شروع کردم در مورد طلاهایی که به عنوان هدیه به بنده داده شده ایا میتوانند درخواست استرداد آنها را نمایند؟ اگر اقدام به اینکار کردند بنده چه ادعای منطقی و قانون پسندی میتوانم داشته باشم؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام در اینمورد رویه یکسانی وجود نداره برخی معتقد به هبه بودن و قابل رجوع بودن عقیده دارند و برخی معتقد به محض عقد زن مالک هدایا هست و عیرقابل استرداد.

ماده ۸۰۳ -قانون مدنی
بعدازقبض نیزواهب می تواندبابقاع عین موهوبه ازهبه رجوع مگردرمواردذیل :
۱)درصورتی که متهب پدریامادریااولادواهب باشد.
۲)درصورتی که هبه معوض بوده وعوض هم داده شده باشد.
۳)درصورتی که عین موهوبه ازملکیت متهب خارج شده یامتعلق حق غیر واقع شودخواه قهرامثل اینکه متهب به واسطه فلس محجورشودخواه اختیارا مثل اینکه عین موهوبه به رهن داده شود.
۴)درصورتی که درعین موهوبه تغییری حاصل شود.

شما بگین طلاها را فروختم و الان موجود نیست که در اینصورت نمیتواند استرداد کند

با سلام
طلاهایی که بعنوان هدیه میدهند میتوانند نوعی هبه محسوب میشود یعنی حق رجوع به هدایا را میتوانند داشته باشندو میتوانند درخواست استرداد طلاها را بدهند (در صورت موجود بودن).