چگونه از کارفرما تقاضای بیمه بیکاری نمایم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۵ #14582932

با سلام.
احتراما چند ماه کارمند شرکت نگین خودرو بودم و ۷ ماه در شرکت البرز موتور فعالیت نمودم که هر ۲شرکت زیر مجموعه هلدینگ (کارفرما یکسان) بودند. بعد از ۳ ماه با وجود اینکه تمام اسناد لازم رو به اداره کار شعبه تبریز ارائه داده ام، باز هم با برقراری بیمه بیکاری مخالفت نموده اند. کارمند مربوطه رشوه میخواهد که البته سندی بر اثبات این حرف ندارم و فقط شواهد نشانگر این مرضوع است. چون در همه استان ها همکاران بیمه بیکاری گرفتند بجز تبریز.
لطفا راهنمایی بفرمایید. با سپاس

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای برقراری بیمه بیکاری باید بیکاری شما غیر ارادای باشد.
باید سوال را برای راهنمایی بهتر دقیق مطرح کنید.

با سلام.
ماده ۶ قانون بیمه بیکاری:
بیمه شدگان بیکار در صورت احراز شرایط زیر استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را خواهند داشت.
الف- بیمه شدگان قبل از بیکار شدن حداقل ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه را داشته باشند. بیمه شدگان تبصره ۲ ماده۲ قانون بیمه بیکاری از این قائده مستثنی هستند(تبصره۲:بیمه شدگانی که به علت بروز حوادث قهریه و غیر مترقبه از قبیل سیل، زلزله،جنگ و آتش سوزی و .. بیکار می شوند با معرفی واحد کار و امور اجتماعی محل از مقرری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد)
ب- بیمه شده مکلف است ظرف ۳۰ روز از تاریخ بیکاری با اعلام مراتب بیکاری به واحد های کار و امور اجتماعی آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی یا مشابه به آن اطلاع بدهد. مراجعه بعد از سی روز با عذر موجه و با تشخیص هیئت حل اختلاف تا سه ماه امکان پذیر است
ج- بیمه شده بیکار مکلف است در دوره های کارآموزی و سواد آموزی که توسط واحد کار و امور اجتماعی و نهضت سواد آموزی و یا سایر واحد های ذی ربط با تائید وزارت کار و امور اجتماعی تعیین می شود شرکت نموده و هر دو ماه یکبار گواهی لازم در این مورد را به شعب تامین اجتماعی تسلیم نمایند.

شما نامه کتبی به اداره تامین اجتماعی بدهید و در دبیرخانه آن ثبت و شماره پیگیری دریافت نمایید.
بعد به مدیریت اداره مراجعه نمایید و دستور مستقیم را از وی بگیرید و بعد به کارمند مربوطه مراجعه، اگر قبول نکرد میتوانید برعلیه ایشان به علت تخلف اداری در مرجع صالح شکایت کنید.
موفق باشید.